24. kolo
09.02.2019 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Amiens porazilo v důležitém souboji Caen

Díky tomu je jasné, že po čtyřiadvacátém kole zůstane nad sestupovým pásmem. Caen musí doufat, že se ve zbývajících kolech rozpomene třeba na výkony ze sezony 2015/2016, kterou celek z Normandie zakončil na výborné sedmé příčce.

Tým Fabiena Mercadala měl za sebou obtížné pohárové klání na stadionu v Bastii, které - ač bylo vítězné - sebralo mužstvu spoustu sil, neboť dospělo až k penaltovému rozstřelu. Únava zřejmě zafungovala, protože hráči zvládli jen tři střely mezi tři tyče. Ačkoliv oproti té jediné v podání borců Amiens jde o docela slušnou porci.

To nejpodstatnější se událo ve čtyřiašedesáté minutě. Íránský reprezentant Saman Ghoddos rozehrál rohový kop na krátko. Steven Mendoza mu poslušně vrátit zpátky, aby mohl zkusit najít před bránou stojícího Moussu Konatého. Povedlo se, a tak mohl autor třinácti branek z minulé sezony v obtížnější pozici zády k bráně hlavou stylově rozvlnit síť - 1:0.

V probíhajícím ročníku se senegalský forvard prosadit teprve počtvrté. I kvůli tomu, že od října kvůli zranění obsentoval. Do konce mače zbývala ještě půl hodina, takže nikdo netušil, že další branku tribuny už neuvidí. Blízko k ní byl v závěru Claudio Beauvue, avšak Régis Gurtner zůstal maximálně pozorný, takže jeho hlavičku zneškodnil.

Caen tedy v novém roce i počtvrté prohrálo a musí doufat, že se první body zadaří ukořistit doma v duelu proti Nantes, po kterém čeká další těžký soupeř ze Strasbourgu. Pouze Olympique Marseille, Angers a Amiens žádný zápas nedohrávají, takže se poslední jmenovaný celek pokusí za týden navázat na tříbodový zisk právě v přístavním městě na Stade Vélodrome.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele