20. kolo
11.01.2019 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Lille jasně porazilo Caen a zůstává druhé

Lille zvládlo náročný výjezd do festivalového města a domácí Caen porazilo jasně 3:1. Hodně mu pomohla rychlá branka Pépého, který byl znovu vidět. Domácí se trefili až v nastaveném čase utkání, když už Lille hrálo v početním oslabení po vyloučení Çelika.

O favoritovi utkání nemohlo být sporu, byli jím hosté. Ti na soupeře vlétli od prvních minut především s ofenzivní čtyřkou v podání Pépého, Ikoného, Bamby a Leãa. Domácího brankáře Sambu čekalo hodně práce a s ní mu měli pomáhat hráči jako Guilbert, Djiku, Baysse nebo Armougom. Jenže Lille se dostalo do vedení velmi rychle.

Už v osmé minutě Thiago Mendes poslal za obranu Caen nádherný pas do běhu na Nicolas Pépého, kterého je hodně náročné byť jen zpomalit. Ani dvojici stíhajících obránců se to nepovedlo, takže Pépé v klidu zamířil a překonal brankáře Sambu!

Od té doby už bylo pro domácí hodně těžké dostat se k bodům, i když svou snahu nevzdali. O pár minut později se pokusil přímý volný kop zakončit Fayçal Fajr a nekopl to vůbec špatně. Brankář Mike Maignan měl plné ruce práce, aby jeho ránu vyrazil. Po dvaceti minutách už domácí prohrávali o dvě branky.

Mohla za to parádní akce Pépého, který si pohrál s jedním obráncem a mezi dalšími dvěma našel uličku. Do ní poslal balon na rozeběhnutého Rafaela Leãa, který si v pohodě obešel brankáře Sambu a zakončil do prázdné brány - 2:0.

Brankář Samba musel likvidovat další podobnou šanci jen o tři minuty později, jenže tentokrát to Pépé udělal trochu laxně a míč do brány kvůli Sambovi nedostal. Krátce před koncem první půle se do zakončení hnal ještě útočník Enzo Crivelli, kterému ale rána vůbec nesedla, takže do šaten šli mnohem spokojenější hosté.

Favorit potvrzoval svůj status také po změně stran. Jonathan Bamba pálil ze střední vzdálenosti, ale svůj projektil taktéž mezi tři tyče dostat nedokázal. Tempo utkání po změně stran trochu opadlo a zejména domácí se v kombinaci hodně trápili. Lille jim nedovolovalo dostat se do větší šance a naopak jasně kontrolovalo průběh utkání.

Po hodině hry se k balonu dostal opět nebezpečný Nicolas Pépé, jehož dělovku musel brankář Samba kontrolovat jen pohledem. Pak se stejný hráč prodral s míčem u nohou až do vápna, ale tam si na něj domácí obránci počíhali.

Šest minut před koncem ale fauloval Mehmet Çelik a sudí mu ukázal rovnou červenou kartu! Sudí navíc nejprve odpískal penaltu, kterou po nápovědě videa změnil jen na volný přímý kop. Ve třetí minutě nastavení navíc Lille přidalo třetí branku, když Pépé ustál souboj ve vápně a vrátil míč před vápno na Luize Aráuja - 3:0. Domácí nakonec skórovali, když Guilbert poslal z pravé strany pas před branku a Casimir Ninga na zadní tyči alespoň snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lille vyhrálo poslední 2 zápasy venku vypsaní jako outsider. Ted jsou favorit- snad nerupnou. Už kvuli buzerantským sázkovkám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele