18. kolo
18.12.2018 19:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Caen konečně zvítězilo, v nastavení přetlačilo Toulouse

Fayçal Fajr a jeho proměněný pokutový kop z deváté minuty nastavení rozhodl o vítězství Caen nad Toulouse 2:1! Vítězství, které ze strany domácího celku přišlo po delší době a které má o to větší váhu. Vikingové tak zastavili pád tabulkou a zatím se drží mimo sestupové pozice.

Caen už potřebovalo v domácím prostředí zabrat a s Toulouse vyválčit tři body. Zápas ale v žádném případě nebyl jednoduchý a o vítězi nakonec rozhodl dramatický závěr a penalta proměněná Fajrem.

Stadion Michela d'Ornana zažil vcelku zajímavý úvod, domácí totiž museli po pouhých deseti minutách poprvé střídat. Prince Oniangué si přivodil zranění, takže hned z kraje zápasu musel zaskočit Baissama Sankoh. Caen do zápasu doslova vletělo a o chvíli později už vedlo 1:0 po výstavní trefě Sajfaddína Chauí. Ten se rzohodl nic nevymýšlet a z velké vzdálenosti práskl do balónu, přičemž ten skončil v brance. Atraktivitě zápasu první branka trochu paradoxně ublížila, protože následující minuty nabídly spíše úrputnou bitvu se spoustou menších i větších faulů. Z nudy diváky vysvobodila až penalta nařízená těsně před koncem prvního poločasu ve prospěch Toulouse. Paul Baysse zahrál v pokutovém území rukou a sudí po shlédnutí videa neměl příliš na vybranou. Max-Alain Gradel penaltu proměnil a stanovil poločasové skóre 1:1.

Toulouse postupem času převzalo iniciativu a dokonce držení balónu, které v prvním poločase jasně patřilo domácím, převážilo na svojí stranu. Druhý poločas ale dlouho žádnou větší šanci neukázal. Až v 72.minutě pálil v pokutovém území Joseph a Reynet předvedl výborný zákrok.

Zdálo se, že utkání skončí pro francouzskou ligu typickou remízou, když si ve vlastním vápně nešikovně počínal Bafodé Diakité a po faulu na Josepha nařídil sudí ve čtvrté minutě nastavení pokutový kop! Situace byla hodně sporná a sudí si dokonce dvakrát vyžádal video, na jehož základě nakonec verdikt potvrdil. Fayçal Fajr pak měl před sebou dramatický moment, který zvládl a konečně rozhodl o třech bodech pro Caen.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele