5. kolo
26.09.2020 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sehrou Guirassy (© AFP)

Rennes vyhrálo počtvrté v řadě, St. Étienne skolilo třemi góly

Po čtyřech odehraných kolech se nacházely St. Étienne a Rennes na prvních dvou místech tabulky, vzájemný zápas sliboval jakousi vyrovnanou podívanou, nicméně tu nakonec s poměrně velkým přehledem zvládl bretaňský celek. V první půli si rozhodující gól připsal na své konto Nayef Aguerd, po přestávce se pak trefili Serhou Guirassy a Adrien Hunou.

Oba mužstva dosud nezaznamenala jedinou porážku, v průběžném pořadí byli o příčku lepší Les Verts, a to jen díky o něco úspěšnějšímu skóre. Před týdnem ztratili své první body v souboji v Nantes, teď se před svým soupeřem dokonce museli sklonit. Vůbec poprvé se domácím nepodařilo za devadesát minut skórovat, v defenzívě přitom rovněž nijak nezazářili.

SRFC si naopak po tomto skalpu s definitivou zajistilo současnou vedoucí příčku, kterou mu po tomto kole již nikdo nesebere. A před premiérovým vstupem do základních skupin Ligy mistrů se dostalo do vážně parádní formy. Poté, co v úvodním mači pouze remizovalo na půdě Lille, následně skolilo Montpellier, Nimes, Monaco a v nynějším případě taktéž St. Étienne.

Fanoušci obou celků očekávali, že se v prvním dějství dočkají více gólových příležitostí, než kolik si nakonec oba týmy vytvořily. V 15. minutě se pokoušel změnit bezbrankové skóre Nordin, jenomže svá mířidla neseřídil ideálně, ve 28. minutě hodlal na druhé straně skórovat Del Castillo, avšak zkušený brankář Moulin si s jeho pokusem zkrátka stačil ve finále poradit.

V tu chvíli začali svěřenci trenéra Juliena Stéphana opravdu o něco více zlobit, po půlhodině hry se zastřeloval Guirassy, i v této chvíli ovšem Moulin dokázal zasáhnout. Nicméně o pár chvil později již přece jenom poprvé kapituloval. Bourigeaud rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, tam si nejvýše naskočil Aguerd, který hlavou bez větších problémů zacílil.

Zkraje druhého poločasu se mužstvo kolem kouče Clauda Puela snažilo o vyrovnání stavu, Macona z dálky vychytal gólman Salin, který vyrazil míč před sebe, a Nordin ho následně překonal, jenže se nacházel v ofsajdu, a tak jeho přesný zásah nemohl být uznán. Rennes přitom bylo v koncovce v 53. minutě přesnější, čili se ujalo hned dvougólového vedení.

Podél pravé lajny unikl Del Castillo, jenž našel svým pasem na hranici brankového území spoluhráče Guirassyho, a ten, leč otočený zády k brance, zamířil svou pravačkou za záda Moulina. ASSE se na nějaký zvrat v utkání nezmohlo, jeho protivník tak v závěru mohl ještě pojišťovat svůj náskok, to když se Hunouovi podařilo přelobovat vyběhnuvšího Moulina.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele