19. kolo
09.01.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Fotbalisté Remeše (© AFP)

Remeš doma přehrála ASSE

Velkou zásluhu na tom měl Boulaye Dia, který se nyní díky celkově dvanácti přesným trefám dělí o vedení v tabulce střelců s Kylianem Mbappém. Les Rouges et Blancs tak prodlužují sérii neporazitelnosti za pět utkání, zatímco Les Verts prohráli po sedmi zápasech, z nichž šest skončilo ovšem nerozhodně. Proto tým Claude Puela zůstává po devatenácti kolech až na šestnácté příčce.

V 8. minutě nebezpečně centroval Nathanaël Mbuku na zadní tyč, kde balon o kousíček minul Arber Zeneli. Chuť si domácí spravili hned za dvě minuty, jelikož dostali výhodu pokutového kopu, když Mathieu Debuchy zastavil střelu Wouta Faese rukou. Belgického obránce ke všemu ještě přistrčil Zaydou Youssouf, takže nebylo co řešit.

Exekuce se ujal Boulaye Dia a s naprostým přehledem proměnil - 1:0. První pokus o odpověď skončil v náručí Predraga Rajkoviće. Ve 27. minutě poslal parádní pas za obranu Adil Aouchiche. Mathieu Debuchy stál úplně sám před gólmanem, nicméně zpracování nevyšlo zcela podle představ, takže se skóre neměnilo.

Dále zkusil štěstí Arnaud Nordin, jenže muž v rukavicích vyrážel na roh. Ve 37. minutě se domácí skvadra znovu radovala. Xavier Chavalerin přihrával z levé strany na malé vápno, kde si počíhal Boulaye Dia a z bezprostřední blízkosti zařídil svému týmu dvoubrankové vedení - 2:0. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak dlouho ještě senegalský útočník ve severofrancouzském klubu vydrží.

V 50. minutě se do výborné šance dostal znovu Debuchy. Jeho hlavičku však Rajković vynikajícím zákrokem zneškodnil. Za osm minut už bylo v podstatě hotovo. Mathieu Cafaro rozehrával z ideální vzdálenosti přímý kop. Mahdi Camara ve zdi tečoval a balon se následně od břevno odrazil za brankovou čáru - 3:0.

Za deset minut se pokusil snížit Romain Hamouma, avšak znovu ztroskotal na výborném gólmanovi. Ten kapituloval až v 72. minutě. Míč se šťastně dostal až k Charlesovi Abimu, jenž svou přízemní střelou dokázal skórovat. Nutno podotknout, že Rajković toho přes shluk těl před sebou mnoho neviděl - 3:1. Ve zbývajících minutách už si družina Davida Guiona výsledek pohlídala.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele