36. kolo
08.05.2022 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Stephane Bahoken (© AFP)

Angers jasně přehrálo Bordeaux

Díky tomu má jistotu, že si zahraje Ligue 1 v osmé sezoně po sobě. Zato Les Girondins vědí, že po devatenácté prohře lepší než barážovou pozici už neobsadí.

V 5. minutě trochu podcenil rychlou akci domácích Benoît Costil. Patrně jej při vybíhání proti Mathiasovi Pereirovi Lagemu vůbec nenapadlo, že nahraje doleva, kam si naběhnul Mohamed Cho, jenž mohl uklízet v podstatě do prázdné - 1:0. V 11. minutě mohl Rémi Oudin vyrovnat, nebýt výborného reflexivního zákroku Anthonyho Mandrey.

Ve 26. minutě vyslal na svatyni Bordeaux nepříjemně skákavou střelu Nabil Bentalem a mnoho nechybělo, aby zdvojnásobil vedení. Tak se stalo až ve 36. minutě. Angelo Fulgini potvrdil výbornou kopací techniku, když svoji rozehrávku standardní situace z pravé strany servíroval na hranici malého čtverce, kam si naskočil Batista Mendy, a nebylo, co řešit - 2:0.

Ve druhém dějství zrovna Fulgini předchozí vyjádření o kopací technice nepotvrdil, jelikož hodně překopnul. A tak se stalo, že po hodině hry hosté snížili. Javairô Dilrosun centroval od rohového praporku rovněž na hranici malého vápna a hlavičkující Sékou Mara nedal Mandreovi pražádnou šanci - 2:1.

Avšak za necelých 120 sekund si svěřenci Gérarda Baticleho vzali dvougólové vedení zpět. Rozhodčí u videa potvrdil, že Stéphane Bahoken po Choově přihrávce v ofsajdu nestál. Jeho otočka s balonem v blízkosti brány byla jak efektní, tak efektivní - 3:1. V 80. minutě musel nejprve zasahovat domácí brankář. Hned po něm se ale v tom nejlepším světle předvedl Costil, když zneškodnil zakončení Mathiase Pereiry Lageho.

Zkušená jednička ve službách klubu z města nad řekou Garonnou přesto ještě jednou inkasovala. V poslední minutě na něj zmíněný francouzský hráč s portugalskými kořeny přeci jen vyzrál, když vytěžil maximum z výtečné přihrávky, kterou mu z levé strany servíroval Ismaël Traoré - 4:1. Angers se střetne ještě s Metami a s Montpellierem, zatímco na tým Davida Guiona čekají určitě hratelní soupeři, totiž Lorient a Brest.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Class 92

DB: Tak teď nebo už nikdy??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele