2. kolo
15.08.2021 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

V souboji nováčků se radoval Clermont

Úřadujícím šampionem Ligue 1 je Troyes, které zvítězilo s pětibodovým náskokem. Nicméně domácí duel v rámci francouzské nejvyšší soutěže po necelých sedm měsících opět vyhráli Les Lanciers. A to jak díky vyloučení Issy Kaboreho, tak díky dvěma trefám Mohameda Baya ze druhého poločasu.

Pozdější hrdina se poprvé osmělil v 7. minutě, kdy mu balon naservíroval Jason Berthomier. V dobré pozici se však poněkud ukopnul. V minutě jedenácté se už radoval Jim Allevinah, jenže tenhle gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu jeho spoluhráče. Možná zlomový moment se odehrál nedlouho po vypršení úvodní půl hodiny.

Kabore dohrál Ariala Mendyho a po druhé žluté (první byla po faulu na Vitala N’Simbu) kartě musel ze hřiště. Ve 40. minutě střílel z úhlu Allevinah a Gauthier Gallon pro jistotu vyrážel. Následně měl dobrou možnost skórovat Mendy, leč z hranice vápna netrefil zařízení. Více pozoruhodných momentů už úvodní dějství nenabídlo.

Zato v 53. minutě se kouč Pascal Gastien mohl na lavičce radovat. Rohový kop posunul Salis Abdul Samed na malé vápno k Bayovi, který z první uklízel pod břevno - 1:0. V 65. minutě se domácí dočkali pojistky. Jason Berthomier centroval znovu od pravého rohového praporku. Tentokrát si na jeho pobídku naskočil na bližší tyči číhající Mohamed Bayo a zády k brance dokázal ve spolupráci se zadní tyčí zvýšit náskok - 2:0.

V 83. minutě se třiadvacetiletý reprezentant Guineje pokusil o hattrick, jenže nebyl přesný. Následně pálil z nějakých dvaadvaceti metrů z voleje Mendy a muž v rukavicích musel předvést výborný zákrok. V závěru ještě likvidoval pokus Seidua. Druhé porážce svého týmu však nezabránil. Naopak Clermont má z úvodních dvou mačů plný bodový zisk.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odkud vzala naše jednička kurzy?????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele