9. kolo
03.10.2021 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Andrei Girotto (© AFP)

Nantes zvládlo domácí duel s Troyes a posunulo se zpět do horní poloviny tabulky

Na rozdíl od mnoha předchozích sezon, v této jsou Kanárci překvapivě góloví. Třináct branek z devíti duelů jest v jejich případě vcelku slušná vizitka. Sezona však bude ještě dlouhá, což vědí i v Troyes, které před reprezentační přestávkou zůstane zásluhou lepšího skóre nad sestupovými vodami.

Klíčovými hráči skvadry ze Stade de la Beaujoire jsou v letošním ročníku Simon Moses, Randal Kolo Muani a Ludovic Blas. První jmenovaný sice v úvodní desetiminutovce hýřil aktivitou, jenže do vyložené příležitosti se nedostal. Naopak Renaud Ripart se na opačném pólu dostal ke střele, jež nebyla z nejpřesnějších.

Prakticky totožným způsobem si počínal Ludovic Blas v době, kdy se ke svému konci blížila 20. minuta. Kombouarého svěřenci se prvního zakončení mezi tři tyče dočkali až nedlouho před odchodem do šaten. Wylan Cyprien ovšem Gauthiera Gallona výrazněji neohrozil. Poté měl velké štěstí Alban Lafont, neboť dobrá střela Gersona Rodriguese lízla boční síť.

V závěru poločasu šel Randal Kolo Muani po výborném pasu sám na gólmana, který mu svým včasným vyběhnutím zkazil radost ze skórování. Nantes se dočkalo až v 58 minutě, kdy Cyprien centroval od rohového praporku na malé vápno, kde se hlavou prosadil Andrei Girotto - 1:0. Stalo se tak krátce potom, co Lafont kryl výživnou střelu z kopačky Rodriguese.

V 68. minutě došlo ve vápně Estacu k situaci, jaká zaváněla penaltou. Jérôme Brisgard si počkal na výrok kolegy u videa, který tuhle výhodu pro Les Canaris potvrdil. Ludovic Blas si stoupnul k balonu a naprosto nekompromisním způsobem jej narval pod břevno - 2:0. Do konce finálního hvizdu musel brankář domácího celku řešit už jenom jednu ošemetnou šanci hostů. Poradil si zkušeně, takže podruhé v sezoně udržel čisté konto.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dám na znalosti bookmakera.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi bude nejlepší,nehoní si poté zde kládu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele