29. kolo
20.03.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Bordeaux připisuje proti MHSC patnáctou porážku, přestože celý druhý poločas mělo převahu

Les Girondins se po velmi nepovedených výkonech z posledních týdnů rychle propadli na samotný chvost tabulky. Proti La Paillade sice brzy prohrávali o dvě branky, nicméně prostor pro jejich smazání určitě byl. Jenže při špatné formě klubu z města nad řekou Garonnou nebyla nic platná ani výhoda pokutového kopu. Naopak MHSC setrvá v polovině tabulky a s velikou pravděpodobností si zajistilo Ligue 1 i pro příští sezonu.

Už v 9. minutě se do dobré šance dostal Téji Savanier, ale selhal. Za 120 sekund mu proto musel Elye Wahi ukázat, jak se střílí v dresu Montpellieru góly proti Bordeaux. Devatenáctiletý mladík si zpracoval dlouhý míč od Jordana Ferriho. Rychle se prosmýknul kolem Stiana Gregersena a ve finále své akce cílil pravačkou ke vzdálenější (levé) tyči - 0:1.

Než se domácí stačili z inkasované trefy vzpamatovat, prohrávali dvougólovým rozdílem. Po čtvrthodině hry Valére Germain posunul na Florenta Molleta, jehož rána z osmnácti metrů se zastavila až v šibenici Costilovy svatyně - 0:2. Ve 23. minutě se s další pohromou řítil Wahi, ale devátý zásah v sezoně zatím nepřidal, protože napálil tyčku.

Ve 39. minutě si neopatrně počínal Nicolas Cozza, což skončilo jeho vyloučením a možností zahrávání penalty ve prospěch Les Girondins. Alberth Elis si asi věřil, jenže Jonas Omlin mu tygřím skokem po své levé ruce radost překazil. Danilo Ignatenko pak těsně minul. A divočejší první půle skončila Ristićovým podkopnutím Elise, za což si záložník reprezentující Srbsko vysloužil červenou kartu.

Svůj tým tedy poslal do devíti, což velice nelibě nesl na lavičce poskakující kouč Olivier Dall’Oglio. Hned po změně stran mohl snížit Hwang Ui-jo, nicméně jeho lob neměl optimální parametry. Po gólu zatoužil i Yacine Adli, leč Omlin chtěl zjevně zůstat neprůstřelný. Sékou Mara byl po hodině hry gólu velmi blízko, nicméně nakonec přeci jen daleko.

V 67. minutě nebezpečně hlavičkoval Alberth Elis. Svoje penaltové zaváhání z prvního poločasu neodčinil. A neprosadil se ani za několik okamžiků, jelikož Omlin nechal nohy na správném místě. Ani během následující minutky nenašel útočník Bordeaux recept na to, jak rozvlnit síť. V poslední desetiminutovce nejprve neproměnil svoji šanci Javairo Dilrosun.

Po něm se ke střele dostal M’Baye Niang, ale míč byl tečován vedle. Holanský fotbalista to do závěrečného hvizdu zkusil ještě dvakrát, ale skórovat se mu nepodařilo. Šťastným střelcem se nestal ani jeho spoluhráč Adli, jelikož svou jinak dobrou ránu nasměroval přímo na brankáře. Bordeaux tedy bude muset ve zbývajících devíti kolech pořádně zabrat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele