19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Mihailo Ristić (© AFP)

MHSC v rámci posledního ligového kola roku 2021 jednoznačně přehrálo Angers

Nutno dodat, že Gérard Baticle neměl kvůli nákaze k dispozici kompletní tým. Nicméně domácí sehráli dobrý zápas, díky kterému přezimují na výborné páté příčce.

První důležitý moment se na Stade de la Mosson odehrál ve 13. minutě. Sofiane Boufal ve vzdálenosti necelých dvaceti metrů od brány fauloval Stephyho Mavididiho. Že za to uviděl žlutou kartu není tak podstatné jako skutečnost, že La Paillade dostali příležitost zahrávat volný přímý kop z velice dobré pozice, čehož si byl Téji Savanier vědom.

Zkusil tedy vystřelit na bránkářovu polovinu, přičemž ten se pohnul na opačnou stranu. Inkasoval tedy vcelku laciný gól, což ve zdi stojící Angelo Fulgini nesl velice nelibě - 1:0. Další radost většiny z necelých jedenácti tisícovek fanoušků a fanynek, kteří sledovali veškeré dění přimo na místě, přišla krátce před koncem úvodní půl hodiny.

Střelec úvodní branky centroval od rohového praporku. Jindy Spolehlivý Paul Bernardoni neodhadnul let míče, který tak doletěl až na zadní tyč, kde se štěstím zakončoval Nicolas Cozza. Navzdory veškeré snaze muže v rukavicích o zjednání nápravy kulatý předmět doskákal do sítě. I proto, že na brankové čáře číhající Enzo Ebosse měl bohužel pro celé Angers špatně srovnaný krok - 2:0.

Hosté Jonase Omlina během úvodní pětačtyřicetiminutovky příliš neprověřili. Nedlouho před jejím závěrem se v dobré palebné pozici ocitnul Azzedine Ounahi, jenže přestřelil. V poslední nastavené minutě Cozza pořádně přisvítíl před vlastním gólmanem, který sice balon vyrazil, jenže přímo k číhajícímu Mathiasi Pereirovi Lagemu, jenž se dlouho nerozpakoval a okamžitě mu jej vrátil do brány - 2:1.

Kontaktní zásah byl tedy na světě, jenže šest minut po startu druhého dějství bylo zase všechno jinak, totiž v další neprospěch SCO. Mavididi lehoučce posunul na levou stranu, kde čekal Mihailo Ristić, jehož přízemní volej zapadnul přesně k pravé tyči - 3:1. Po hodině hry nejdříve neúspěšně pálil Pereira Lago a hned po něm vypomohli Omlinovi dvakrát obránci.

Další pokus, tentokráte nůžkami, si na konto připsal Fulgini. Avšak tenhle duel patřil družině Oliviera Dall’Oglia. V 77. minutě Bernardoni vyrazil střelu jenom k Mavididiho levačce, která byla z nějakých devíti metrů neomylná - 4:1. Ve zbývajících minutách domácí jednička vychytala jak Casimira Ningu, tak jeho další dva spoluhráče.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele