29. kolo
20.03.2022 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Marseille ovládla derby s Nice a posunula se na druhé místo

Bitva o Azurové pobřeží zná vítěze. Olympique Marseille porazil odvěkého rivala OGC Nice 2:1 a posunul se na klíčové druhé místo tabulky. Domácí se ujali vedení už na konci prvního poločasu a před koncem zvýšil na rozdíl dvou branek. Nice stačilo jen zkorigovat a ze Stade Vélodrome se vrací bez bodu.

Na Stade Vélodrome se potkaly dva velcí rivalové z Francouzské riviéry - Olympique Marseille a OGC Nice. Ve hře toho bylo hodně, oba celky totiž usilují o Ligu mistrů a i když nešlo o rozhodující duel, jakákoliv bodová ztráta může být na konci sezony citelná.

První gólovku zahodilo Nice po pětadvaceti minutách. Na levé straně hřiště stihl odcentrovat Bard a osamocený Stengs rovnou z první uvnitř šestnáctky trestuhodně minul! O dvě minuty později přišla gólovka i na druhé straně a po skvělém centru Payeta hlavičkoval v bezprostřední blízkosti Saliba. Brankář Benítez šel rychle na zem a vynikajícím zákrokem udržel bezbrankový stav.

Marseille měla větší územní převahu a nakonec se zaslouženě ujala vedení. Počkat si musela na závěr prvního poločasu. Payet v pokutovém území zavadil o nohu Todiba a sudí bez váhání odpískal penaltu. Polský útočník Arkadiusz Milik nezaváhal a zajistil domácím vedení.

Po přestávce čekala domácí ještě pořádná šichta. Nice přidalo a výsledkem byla Delortova branka, která bohužel pro hosty nebyla kvůli předchozímu ofsajdu uznána. Příležitost měl i Olympique a Gueyeho střelu Benítez vyrazil a Milikovu dorážku zastavil na brankové čáře Todibo! Byla to obrovská možnost odskočit na rozdíl dvou branek.

Marseille si na to musela počkat až do samotného závěru. Gerson při protiútoku naservíroval přesnou přihrávku na Cédrica Bakambua, který byl na hřišti teprve dvě minuty a přesnou koncovkou rozhodl. O výhře domácích už nikdo nepochyboval, přestože Nice v nastavení vstřelilo kontaktní gól. Po centru z levé strany zasáhl balón v blízkosti Lópeze Mario Lemina, ale více už "Les Aiglons" nestihli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Class 92

Tipuji: 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele