38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Duel mezi Lens a Monakem vítěze nepoznal

Knížecímu klubu tedy nakonec stačil bod k tomu, aby obsadil třetí příčku na úkor Stade Rennes. Přitom o vedení na severu Francie přišel až v poslední nastavené minutě. V každém případě kouč Philippe Clement bude jistě tuhle sezonu hodnotit kladně. U Francka Haisseho to patrně bude složitější, protože jeho skvadra určitě měla na to, aby v konečném zúčtování obsadila pohárovou pozici.

Ve 4. minutě střílel Seko Fofana, ale Alexander Nübel zasahovat nemusel, protože mu vypomohl jeden z obránců. Následně ve výborné šanci selhal Arnaud Kalimuendo. Ten samý hráč se osmělil i v minutě dvanácté, kdy ovšem brankáře Monaka nepřelstil. Stejně si počínal těsně po skončení úvodní dvacetiminutovky už jednou zmiňovaný Fofana, přičemž v sestavě hostujícího výběru nechyběl jeho jmenovec Youssouf.

Nicméně o první gól se postaral Przemyslaw Frankowski, když k němu Nübel vyrazil balon. Nutno dodat, že šťastný střelec měl v tomto případě opravdu štěstí - 1:0. Že by ale domácím náskok vydržel nějak dlouho, to se rozhodně napsat nedá. Už za necelých 240 sekund rozehrál roh Golovin a Benoît Badiashile se se svou pravačkou nemýlil - 1:1.

Aktivní Seko Fofana stihnul do poločasové pauzy ještě jednu střelu, avšak mezi tři tyče nezamířila. To samé platilo při příležitosti Auréliena Tchouaméniho. Krátce po startu druhé půle skóroval Facundo Medina, jenže opakované záběry jej usvědčily z ofsajdu. Teprve potom se ozval Wissam Ben Yedder. Při svém samostatném nájezdu ale na brankáře nevyzrál.

Vzápětí dobře pálil David Costa. Stav na ukazateli se ovšem neměnil. Tchouaméni pak nastřelil před sebou stojícího obránce, což jej mohlo mrzet pouhé dvě minutky. Po centru Kevina Vollanda se popětadvacáté v ročníku prosadil Wissem Ben Yedder, tentokráte hlavou - 1:2. Borci hájící barvy klubu ze Stade Louis II tedy otočili vývoj tohoto klání ve svůj prospěch.

Následující pasáž hry se musela obejít bez vyložených příležitostí. Místo nich byly k vidění čtyři žluté karty, přičemž tři z nich si na konto připsali hosté. Pátou žlutou dostal už po půl hodině Kevin Danso. A právě on se spolu se střídajícím Ignatiusem Ganagem zasloužil o tom, že se Racing vyhne jedenácté porážce.

Běžela šestá minuta nastaveného času, když první jmenovaný centroval do vápna, kde se míče chopil ten druhý. Jeho nekompromisní rána zapadla do sítě, což přineslo nejen vyrovnávací zásah, nýbrž i vpád jednoho z fanoušků na hrací plochu, protože tuhle radost chtěl prostě sdílet přímo s hráči - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lens v této sezoně doma ještě nevyhrál vypsaný jako outsider. Snad se mu to nepovede v posledním kole. Venku vyhrál 3 krát vypsaný jako outsider-všechno velmi zajímavé zápasy, mj. v Monacu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele