13. kolo
05.11.2021 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Wesley Said (© AFP)

Lens s velkým přehledem přehrálo Troyes

V této sezoně zatím platí, že když už tým Francka Haiseho zaváhá, v následujícím kole všechno napraví. Tentokrát se podařilo jednoznačně odčinit porážku z Lyonu, díky čemuž zůstává situace na druhém až čtvrtém místě velice vyrovnaná. Estac setrvá v dolní polovině tabulky, jelikož ze třinácti duelů sesbíral stejný počet bodů.

Poté, co se Gerson Rodriguez poněkud ukopnul, přišla řada na Arnauda Kalimuenda, který svou příležitost nezahodil. Běžela 14. minuta, když si fotbalista s kořeny v Demokratické republice Kongo naběhnul na malé vápno na přihrávku Jonathana Clausse a Gauthierovi Gallonovi nedal šanci zasáhnout - 1:0. Všechno ještě bylo nutné přezkoumat, jestli se náhodou nejednalo o ofsajd.

Gólman ve službách hostujícího celku se po úvodní dvacetiminutovce znovu zapotil. Ránu z kopačky Seka Fofany nezkrotil podle svých představ, nicméně ve finále byl přeci jenom rychlejší, než dobíhající Wesley Saïd. Další výživnou střelu si pro něj za necelých 120 sekund přichystal Gaël Kakuta. Jenže dočkal se až na konci úvodní půl hodiny Wesley Saïd, když se dostal před bránícího Adila Ramiho a "z jedničky" usměrnil do sítě Claussův centr - 2:0.

Sám asistent se mohl prosadit hned po rozehrávce, kdyby ovšem zařízení nepřestřelil. Jenže už ve 35. minutě svoje zaváhání napravil. Wesley Saïd pálil z dobrých dvaceti metrů. Gallon opět jenom vyrážel před sebe, kde hlavičkoval hráč Racingu s jedenáctkou na dresu. Brankář Troyes si sice stačil na míč sáhnout, ale to bylo asi tak všechno - 3:0.

Za dalších pět minut už byl trenér Batlles na lavičce pomalu zralý na vhození ručníku do ringu, protože jeho výběr znovu inkasoval. Saïd to zkusil po zemi a Gallon vyrážel ke Kalimuendovi, jenž okamžitě cílil za jeho záda. Tahle trefa ale nemohla platit kvůli ofsajdu. Po změně stran panoval relativní klid pouhých šest minut. Pak to z přímého kopu zkusil aktivní Clauss a Gallon musel vyrážet.

Následně selhal Gaël Kakuta, nicméně za dvě minutky měl prsty ve čtvrtém zářezu svého týmu. Šikovnou přihrávkou totiž pobídnul Sotocu, který následně po zemi přihrával na zadní tyč, kde se nakonec k míči dostal Przemyslaw Frankowski a díky zakončení pravačkou do odkryté klece mohl slavit svůj čtvrtý gól v sezoně - 4:0.

Hru Troyes trochu rozhýbal Suk Hyun-jun, jenže mu nebylo v tomto duelu souzeno skórovat. Neprosadil se ani jeho protihráč Ignatius Ganago, protože těsně minul. Racing však odvedl vynikající práci a po reprezentační přestávce se střetne s Brestem. Estac přivítá na Stade de l’Aube poslední Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele