27. kolo
06.03.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Remeš a Štrasburk se rozešly smírně

Les Rouges et Blancs nadále zůstávají ve spodní polovině tabulky, ale bod proti soupeři, který bojuje o poháry, se určitě počítá. Racing má stále na dosah třetí příčku, která zaručuje možnost si zahrát základní skupinu Ligy mistrů.

V 9. minutě to byli hosté, kdo si připsal na konto první větší šanci. Rána za kopačky Jeana Bellegardeho byla sice razantní, jenže ve finále o kousek nepřesná. Ta samé situace se opakovala i 120 sekund poté. Třiadvacetiletý záložník s předky na Haiti se krátce před koncem úvodní půlhodiny mohl hnát sám na Predraga Rajkoviće, kdyby srbský gólman celou situaci včas nepřečetl.

Následně Anthony Caci posunul na Sanjina Prciće, jehož pokus zpoza šestnáctky bezpečně kryl muž v rukavicích. Do konce poločasu přišla řada také na Habiba Dialla, ale ani jeho navštívenka si cestu mezi tři tyče nenašla. Do druhé pětačtyřicetiminutovky tedy vstoupily oba mančafty za stejného stavu, jako do té první.

Po změně stran se jako první osmělil Alexander Djiku. Mnoho starostí Rajkovićovi nenadělal. Poté o sobě dal vědět i do té doby málo viditelný Ludovic Ajorque. Také jemu chyběl kousek k tomu, aby rozvlnil síť. Stejným způsobem si vysoký forvard počínal po uplynutí první hodiny hry. V závěru sedmé desetiminutovky zápasu musela remešská jednička vyrazit Djikuovu střelu na rohový kop.

Po něm přiletěl balon k Jeanu Bellegardemu, jehož rána byla prostě nechytatelná - 0:1. V 77. minutě Ajorque konečně našel prostor mezi třemi tyčemi, ale gólmana nepřekonal. Zanedlouho se připomněl Wout Faes, jehož razantní hlavička přesná nebyla. Dimitri Liénard také neuspěl, takže mohl Óscarův výběr vyrovnat.

Zeneliho centr ze standardní situace propadnul na zadní tyč, kde jej z první uklízel do brány střídající Jens-Lys Cajuste - 1:1. V 89. minutě to byl sám asistent u vyrovnávací trefy, kdo si přes Nyamsiho udělal prostor a Štrasburk od pohromy uchránily centimetry. Tečku za celým duelem udělal Ajorque, když v nastaveném čase mířil vedle.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

4:4

Reagovat
DidusIneptus

Strasburaci chtějí furt vyhrávat a zapomínají na obranu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele