27. kolo
12.03.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Montpellier těsně přehrál Ajaccio a sérii neporazitelnosti prodloužil na pět zápasů

Bývaly doby, kdy byli Korsičané pro MHSC vítaným soupeřem, kterého se jim dařilo pravidelně přehrávat. V poslední dekádě tahle jistota odpadla. Takže Michela Der Zakariana může těšit, že se podařilo zvládnout další duel s potencionálním konkurentem v boji o udržení, jelikož po tomto výsledku je už tuplem třeba hledat adepty na sestup jinde. Třeba právě na ostrově ve Středozemním moři.

Na úvod zahrávali domácí standardní situaci, při které na centr Mickaëla Barreta těsně nedosáhnul Youcef Belaïli. Poté, co se otevírací desetiminutovka stala minulostí, se v soupeřově vápně ocitnul Faitout Maouassa, jehož štiplavou přízemní střelu vyrážel Leroy do bezpečí. Belaïli to pak zkusil z velké dálky, leč tenhle záměr se pozornosti médií těšit nebude.

Jordan Ferri si po třiceti minutách hry počínal lépe, nicméně pořád nepřesně. To samé platilo i o jeho tuniském spoluhráči Wahbim Khazrim, jemuž v závěru poločasu scházel dobrý metr. Další Maouassův pokus skončil na nejbližším obránci, zatímco Benjamin Lecomte v 60 minutě výborně přečetl hru, čímž znemožnil Mounaïmu El Idrissymu, aby se dostal do veliké příležitosti.

V následující fázi byly k vidění nepřesnosti, což utnul až v 66. minutě střídající Elye Wahi. Nejprve pouze vyprášil brankářovy rukavice, kdežto při další šanci už skóroval, protože si na bližší tyči počíhal na tradičně přesný centr Téjiho Savaniera od rohového praporku - 0:1. Asistent u jediné trefy tohoto klání to záhy zkusil sám, leč zařízení minul.

Stejně si počínal i Youcef Belaïli. V 84. minutě reklamovali svěřenci Oliviera Pantaloniho ruku, kterou podle nich ve vlastní šestnáctce zahrál Christopher Jullien. Podle sudího Hakima Ben El Hadje bylo všechno v souladu s pravidly. V nastaveném čase ještě přinutil Khalil Fayad k tygřímu skoku Benjamina Leroye. La Paillade se tedy pětigólovém přídělu Angers vrátili k výsledku, jaký bývá pro mužstva vedená Michelem Der Zakarianem v podstatě nejtypičtějším.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele