38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Issa Kaboré v souboji s Ismaëlem Diallem (© AFP)

Parádní trefa stopera Vidala poslala Marseille do kolen. Ajaccio se loučilo s Ligue 1 stylově

Rozlučka se svým působením v Marseille kouči Igorovi Tudorovi nevyšla. Jeho mužstvo, již před tímto zápasem jistě třetí v letošním konečném účtování Ligue 1, totiž nestačilo na půdě Ajaccia tím nejtěsnějším možným způsobem. Korsická družina tak alespoň nabídla vlastním fanouškům nějakou útěchu, její příznivci se totiž už nějaký ten pátek smiřují se sestupem.

Parta trenéra Oliviera Pantaloniho díky jedinému gólu tohoto utkání nakonec poskočila o jednu příčku dopředu před Troyes a vymanila se z té předposlední. Obecně nesehrávala vyloženě špatnou partii s francouzským gigantem, v prvním poločase dovolila svému soupeři zahrozit až v jeho závěru, nicméně Malinovskyj svým pokusem nevyzrál z blízkosti na brankáře Leroye, přičemž následně hned dvakrát s dorážkou neuspěl ani jeho spoluhráč Ünder.

I ve druhém dějství bylo OM nebezpečnější, jenže Malinovskyj v 55. minutě nepřekonal dobře připraveného Leroye, Veretout v 60. minutě orazítkoval, smolně pro něj, pouze tyčku a střídající Vítinha v 81. minutě z dobrého postavení vypálil jen nepřesně.

A tak na opačné straně Ajaccio svému protivníkovi jasně ukázalo, jak že se mají šance proměňovat. Opravdu parádní volej vyprodukoval stoper Vidal, který, ač jsou jeho povinnosti především defenzivní, si zpracoval balón ve vzduchu ideálně do palebné pozice a pak ho namířil přesně do spodního rohu brány, k němuž se gólman Rubén Blanco marně natahoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele