32. kolo
23.04.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Júsuf Bilájlí (© AFP)

Zápas Ajaccia s Brestem skončil bez branek

Na Korsice byly dohromady k vidění čtyři střely, které mířily mezi tři tyče. Žádná z nich se ale neujala, takže tenhle důležitý duel dvou sestupem ohrožených celků vítěze nepoznal. Domácím notně zkomplikoval plány Yoann Touzghar, který se nechal vyloučit po čtyřech minutách pobytu na hrací ploše.

V samotném úvodu vyslal Leroyovi pozdrav Haris Belkebla, po něm se čtvrt hodiny nedělo nic zajímavého. Pak následoval pokus Noaha Fadigy, který mohl přinést vzrušivý moment, kdyby nebyl tečován na rohový kop. Pierre Lees-Melou chtěl ve 25. minutě překvapit Marca Bizota, jenže o dost přestřelil.

Následně došlo na souboj Steva Mouniého a Clementa Vidala, po kterém druhý jmenovaný v soupeřově šestnáctce upadnul, rozhodčí Jérémy Stinat ale nakonec k nelibosti příznivců a příznivkyň Ajaccia penaltu nenařídil. V samotném závěru úvodního dějství Youcef Belaïli ztroskotal na Bizotovi a Le Douaron prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Ve druhém dějství zakončoval Pierre Lees-Melou, avšak pro muže v rukavicích připravil pouze rutinní zákrok. Po hodině hry byla Mouniého střela tečována do protipohybu brankáře, naštěstí skončila o nějakých třicet čísel vedle brankové konstrukce. V 62. minutě přišel na trávník Touzghar a v 66. minutě z něj zase odešel, protože byl pozdě v souboji s Lees-Melouem a nepříjemně mu prošlápnul kotník.

Nejpohlednější akci utkání si Les Pirates připravili na 73. minutu. Mathias Pereira Lage centroval z voleje do vápna, kde rovněž z první zakončoval Steve Mounié, ale Benjamin Leroy se překonat nenechal. Zbývající pasáž přinesla už jenom pár nebezpečně vyhlížejících centrů, které však nenašly adresáta.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele