36. kolo
21.05.2023 13:00 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Rennes na Korsice nadělovalo, Ajacciu nasázelo pět branek

Už jasně sestupující celek působil proti bretaňskému soupeři dosti odevzdaně. Ničemu nepomohla ani skutečnost, že poslední půlhodinu dohrával o deseti. V té době bylo ale stejně rozhodnuto o tom, že svěřenci Bruna Génésia oslaví devatenácté vítězství, které jim aktuálně v součtu s pěti remízami stačí na šestou příčku. S tím, že ani ta čtvrtá věru není daleko.

Prakticky od samotného začátku si hosté udržovali převahu a diktovali tempo hry. Prvního zářezu se dočkali ve 14. minutě. Po nedobrém Vidalově zákroku se balonu chopil Lovro Majer, načež jej poslal Baptiste Santamaríovi, který z hranice malého čtverce skóroval - 0:1. Rennes jakoby se až příliš nechalo ukolébat těsným vedením, čehož mohlo litovat po hlavičce Mickaëla Barreta, jenž ovšem nakonec minul.

Další potencionálně slibnou příležitost domácím zhatilo pravidlo o ofsajdu. A tak se stalo, že ve 32. minutě byli už o dvě trefy pozadu. Karl Toko Ekambi si zaběhnul za obranu, lehce obešel protihráče a z pravého křídla nacentroval na Amine Gouiriho, jehož hlavička byla pro Benjamina Leroye nechytatelná - 0:2.

Les Rouges et Noirs byli při chuti, což korsický tým pocítil znovu za dalších pět minut. Při rychlém brejku převzal ve středovém kruhu od Majera míč Jérémy Doku, načež doběhnul až do vápna, kde přízemním střelou navýšil náskok - 0:3. Čtvrtý hřebíček se uskutečnil už za 180 sekund. Postaral se o něj díky zakončení na bližší tyč Amine Gouiri - 0:4.

Teprve potom si vysloužil potlesk Benjamin Leroy, jelikož zdárně vychytal Karla Toko Ekambiho. Po změně stran se jako první osmělil Moussa Soumano. Následná střela Majera byla o dost nebezpečnější, pátý zásah ale neznamenala. V minutě třiašedesáté prošlápnul aktivnímu Dokuovi achilovku Alphonse a právem vyfasoval červenou kartu.

V 71. minutě si udělal prostor Amine Gouiri a přesně našel místečko u levé tyčky, čímž dal - opět po přihrávce od Hamariho Traorého - výsledku jeho finální podobu - 0:5. Zbývající pasáž se dohrávala už zcela v poklidu. A protože sudí Wattellier nic nenastavil, pobyl si Anthony Khelifa na trávníku pouze nějakých dvacet sekund.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Tady si myslím, že se není moc o čem bavit. Pokud Rennes chce pomýšlet na Evropskou ligu, což už je spíše jen teoretická naděje protože by Monaco muselo prohrát s Lyonem, poté by právě Rennes muselo Monaco porazit a v posledním zápase porazit Brest, pak by mělo stejně bodů jako Monaco ale lepší skóre( bráno že v posledním zápase Monaco vyhraje nad Toulouse). A to ještě může do toho říct své slovo Lille. Buďme realisté Rennes má obrovskou šanci zařídit si Konferenční ligu jelikož Lille hraje proti Marseille a Lyon v posledním zápase hrubě zaváhal. Nevidím moc šancí, že by zde zápas dopadl jinak než výhrou Rennes. Za mě 0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele