31. kolo
16.04.2023 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Nuno Da Costa (© AFP)

Auxerre díky dobrému prvnímu poločasu porazilo Nantes

Před zápasem byly karty rozdány naprosto jasně. Pokud domácí vyhrají, Les Canaris v tabulce předskočí, jelikož budou mít i díky třem po sobě jdoucím výhrám na kontě už 32 bodů, což jim za současné konstelace dává slušnou naději na setrvání v soutěži, ačkoli jistota ještě není. To samé platí pro bretaňský celek, který zažívá výsledkově opět horší období.

Už po uplynutí úvodních šedesáti sekund si vybral slabší chviliky Andrei Girotto. Nejprve srážel na rohový kop a po něm zahrál ve vápně rukou, což si rozhodčí Eric Wattellier raději ověřil. Penalty se chopil Jubal Júnior, počkal si na Lafontův pohyb a následně zamířil po zemi po své pravé ruce, čímž zařídil svému týmu brzké vedení - 1:0.

Na další šanci se čekalo celých dvacet minut. Nuno Da Costa to zkoušel dobře, jenže na muže v rukavicích nevyzrál. Útočník ve službách AJA se nedlouho poté dostal k dalšímu pokusu, který těsně minul brankovou konstrukci. Těsně před poločasovým odchodem do šaten Pélissierova skvadra svoje vedení zdvojnásobila.

Alban Lafont chtěl po rohovém kopu rychle rozehrát, avšak tento záměr se u spoluhráče nesetkal s pochopením, čehož využil Lassine Sinayoko, jehož střelu se ještě podařilo vyrazit na břevno, nicméně od něj se míč snesl k Nunovi Da Costovi, jenž pohodlně a v souladu s pravidly doklepával do prázdné klece - 2:0.

Okamžitě po změně stran se hostující jednička rozhodně nenudila. Po závaru před svatyní Nantes zvonila i její konstrukce, ovšem třetí pohroma se nekonala. Naopak v 55. minutě centroval z levé strany Moses Simon a Mustafa Mohamed koníčkem z hranice malého čtverce snížil - 2:1. Za minutku mohlo být všechno jinak, kdyby Sinayoko cílil o pár čísel níže. Kombouarého svěřenci sice dokázali sedmkrát trefit prostor mezi třemi tyčemi, leč více než tenhle jeden gól vsítit nezvládli.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele