24. kolo
19.02.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wahbi Khazri (© AFP)

Montpellier rozhodl o vítězství nad Troyes až v poslední minutě

MHSC má za sebou poměrně rozpačité týdny, takže toto střetnutí nemělo jasného favorita, přestože Estac zatím marně hledá formu, kterou se prezentoval před mistrovstvím světa. Kvůli dvanácté porážce zůstane na první sestupové pozici, na níž mají La Paillade jenom čtyřbodový náskok.

Jako první se pokusil zaměstnat soupeřova gólmana Arnaud Nordin, jenže to by musel zamířit mezi tři tyče. Ve 20. minutě se ke střele nakonec propracoval Faitout Maouassa a Gauthier Gallon musel být pozorný. Záhy vymyslel Lucien Agoumé kulišárnu, která skončila o kousek vedle. Ve 34.. minutě vyskočil po centru z pravé strany ze všech nejvýše Christopher Jullien a brankář lapil balon do rukavic.

Více pozoruhodného úvodní půle nenabídla, nicméně hned po startu té druhé vychytal Gallon největší eso hostujícího týmu, totiž Téjiho Savaniera. V 56. minutě napálil Arnaud Nordin břevno a s následnou dorážkou si Jullien nepotykal. Deset minut poté podkopnul Papa Yade nic netušícího Jordana Ferriho a Benoît Bastien mu okamžitě ukázal červenou kartu.

Jenže Michel Der Zakarian krátce poté na lavičce zuřil, protože asistent u videa hlavnímu sudímu prozradil, že Savanier přišlápnul protihráče úmyslně, takže síly na trávníku se brzy vyrovnaly. V závěrečné desetiminutovce Erik Palmer-Brown se svou slabou střelou nepochodil, ale Wahbi Khazri znovu ukázal, jak platným je fotbalistou.

Střídající Khalil Fayad pálil tvrdě po zemi, takže strážce domácí svatyně jenom vyrážel. Bohužel pro celý Estac pouze do míst, kde číhal tuniský reprezentant, který Gallona s trochou štěstí dokázal prostřelit - 0:1. Ve zbývajících minutkách už se dění na hřišti neslo čistě v režii Montpellieru, který si nejtěsnější možný náskok pohlídal.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele