13. kolo
30.10.2022 17:05 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů OGC Nice (© AFP)

Nice proti Lorientu otočilo skóre a připravilo mu druhou letošní porážku

Les Merlus si před zápasem dělali zálusk na druhou příčku, jenže místo ní setrvají po třinácti kolech na té čtvrté. Naopak Les Aiglons si polepší, přesto to stačí pouze na umístění v polovině tabulky.

Už ve 3. minutě centroval z pravé strany Youcef Atal a Ross Barkley před bránou zakončil nad břevno. Následně Schmeichel likvidoval hlavičku Juliena Ponceaua. Dánský gólman v závěru výživné úvodní desetiminutovky senzačně vyrazil Diarrovo zakončení. Rodák z Pobřeží slonoviny byl vidět i při další příležitosti, jenže přestřelil.

A tak mu musel Dango Ouattara ukázat, jak se to dělá. Nutno podotknout, že mu situaci výrazně usnadnil Enzo Le Fée, jehož centr od rohového praporku doletěl na malé vápno, odkud byl reprezentantem Burkiny Faso dopraven na místo určení - 1:0. Následně chyboval Mario Lemina a domácí se dostali do brejku.

Ten vedli Ponceau s Ouattarou, avšak ve finále předložili Stéphaneovi Diarrovi, jenž znovu ztroskotal na Schmeichelovi. Ve 28. minutě se musel činit Yvon Mvogo, když lapil pokus Atalovi a poradil si i s Pépého dorážkou. Zanedlouho se aktivní Alžířan odhodlal k sólu, které Mvogo zbrzdil. Následné akrobatické zakončení se nesetkalo s úspěchem.

Ve druhé půli to technicky zkusil Pépé, ovšem skórovat měli v tomto střetnutí jiní. Konkrétně Youcef Atal, jenž svůj neohrožený průnik přes tři protihráče zakončil ranou k levé tyči - 1:1.

Za osm minut posunul Boudaoui do vápna na Gaëtana Labordeho. Jeho střelu tečoval Montassar Talbi tak nešikovně, že přelobovala jeho vlastního brankáře a zajistila "Orlům" vedení, na kterém nic nezměnil ani volej Adila Aouchicheho z pětaosmdesáté minuty, který klíčově vyhlavičkovával před brankovou čarou Mario Lemina - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lorient ještě neprohrál v aktuální sezoně vypsaný jako favorit. Snad se mu to nepovede v tomto zápase. Naopak vyhrál 6 zápasu vypsaný jako outsider.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele