2. kolo
12.08.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Moses Simon (© AFP)

Zápas Nantes proti Lille vítěze nepoznal

Po prvním kole byli určitě většími adepty na tříbodový zisk Dogy, jelikož jasně přejeli nováčka z Auxerre, kdežto v duelu Kanárků s Angers žádná branka nepadla. Svěřenci Antoine Kombouarého doma vedli, jenže patnáct minut před koncem nepohlídali Brazilce Ismailyho, který tudíž vyrovnal na konečných 1:1.

Něco přes třicet tisícovek diváků na Stade de la Beaujoire vidělo první velkou šanci ve 4. minutě. Centr z pravé strany putoval na zadní tyč, kde si dráhu ideálně nepohlídal hostující Jonathan Bamba, takže z plánované hlavičky nakonec bylo zakončení ramenem, které se mezi tři tyče nevešlo. Nutno dodat, že kapitán Alban Lafont by si s velkou pravděpodobností stejně poradil.

Po dvaceti minutách hry Moses Simon výborně zmátnul Jonathana Davida, načež z otočky vystřelil a za Léem Jardimem zvonila tyč! Jak se ukázalo za 180 sekund, nigerijský útočník, který se možná bude v nejbližších dnech stěhovat do Nottinghamu Forest, se v tenhle moment teprve zastřeloval. Po rohovém kopu z levé strany totiž Andrei Girotto prodloužil na zadní tyč, kde osamocený Simon zblízka doklepával do sítě - 1:0.

Už ve 34. minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby Bamba nehlavičkoval do prostoru, kde akorát pobýval Lafont, který předvedl výborný reflex. Gólman, který si vyzkoušel i angažmá v italské Fiorentině, musel krátce po startu druhého dějství vyboxovat přímý kop. Za pár desítek sekund měl i štěstí, když se kulatý předmět odrazil od břevna do bezpečí.

Následně musel v rozmezí dvou minut hned dvakrát zasahovat proti aktivnímu Rémymu Cabellovi. Teprve potom se opět osmělili domácí. Ludovic Blas, jenž proměněnou penaltou ve finále zařídil Coupe de France pro svůj klub, v 71. minutě neprostřelil hradbu před sebou stojících těl. Za 120 sekund Ismaily výborně připravil ve vápně míč pro Bambu, který v takřka stoprocentní pozici minul zařízení.

Jenže při další akci si Ismaily vyměnil balon s Jonathanem Davidem a na přesné přízemní zakončení k pravé tyči prostě už Lafont nemohl při nejlepší vůli dostáhnout - 1:1. Misky vah mohl převrátit zpět na domácí stranu střídající Evann Guessand. Výtečně si naběhnul na centr do vápna, ještě lépe zpracoval, ale potom cílil nad. A ve zbývajících minutách se řešila víceméně už jenom ruka Andreie Girotta, která však nebyla.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele