31. kolo
16.04.2023 13:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Remy Cabella (© AFP)

Lille díky dvěma slepeným gólům otočilo průběh zápasu proti Montpellieru

Jednou trefou se pod celkově už šestnáctou výhru podepsal Jonathan David, pro kterého šlo o dvacátou branku v sezoně, takže na čele tabulky kanonýrů znovu dorovnal Kyliana Mbappého. LOSC tak udrželi pátou pozici, zatímco MHSC udrželi tu třináctou, přestože už tři utkání čekají na vítězství.

Domácí byli od počátečního hvizdu aktivnější, jenže obrana týmu Michela Der Zakariana fungovala velmi spolehlivě. Po čtvrt hodině chtěl brankáře Benjamina Lecomteho překvapit Timothy Weah, jenže cílil vedle. V závěru úvodní dvacetiminutovky předvedla hostující jednička výborný reflexivní zákrok proti pokusu Jonathana Bamby.

A tak se stalo, že šlo paradoxně do vedení borci oblékající dres klubu z jihu Francie. Wahbi Khazri chtěl ve středu vápna po přihrávce od Wahiho asi střílet, ale míč nezasáhnul, tudíž mohl neomylně po zemi zakončovat na zadní (levé) tyči číhající Issiaga Sylla - 0:1. Velice podobná akce byla k vidění za dalších pět minutek. Akorát s tím rozdílem, že po Ferriho pobídce se balon dostal ke Khazrimu, který jej zdaleka nezasáhnul podle svých představ.

Autor jediné dosavadní branky byl hned po startu druhé půle vidět v defenzivní činnosti, když na poslední chvíli zblokoval šanci Benjamina Andrého. Ten si na konto připsal další střelu v 58 minutě, ale na Lecomteho nevyzrál. Krátce předtím pálil Angel Gomes z osmnácti metrů do tyče! Vyrovnání přišlo na pořad odpoledne v 70. minutě, když přízemní centr od Rémyho Cabelly uklidil na místo určení v nebezpečném prostoru zcela neobsazený Jonathan David - 1:1.

Prakticky okamžitě po rozehrávce se Les Dogues chopili kulatého předmětu a po rychlé akci střílel uvnitř šestnáctky se nacházející Brazilec Ismaily. Muž v rukavicích nedokázal lapit, čímž nabídnul možnost Cabellovi, aby hlavou skóroval z bezprostřední blízkosti - 2:1. V nastaveném čase bylo ještě nutné zlikvidovat ránu Edona Zhegrovy z přímého kopu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele