17. kolo
02.01.2023 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Lille ztratilo body s Remeší

Pouze remízu si připsalo v domácím prostředí Lille, a pro svěřence trenéra Paula Fonsecy je to pochopitelně ztráta. Ještě jedenáct minut před koncem Dogy vedly, ale Remeš spasil Jens Cajuste.

Lille po reprezentační přestávce porazilo Clermont 2:0 a v domácím prostředí věřilo, že získá další tři body, které ho posunou blíže evropským pohárům. Proti Remeši však přišlo vystřízlivění.

Domácí dali o sobě poprvé vědět po třech minutách, hlavičce Andrého moc nescházelo a balón jen těsně minul branku. O chvíli později vyrobil chybu brankář Diouf, ale Jonathan Bamba ji nedokázal potrestat. Gólem neskončila ani povedená akce z 21. minuty, po které Žegrov trefil Dioufovu náruč. Vzápětí se do první velké šance dostala i Remeš a Noah Jean Holm z malého vápna hlavičkoval nad branku.

Na šance bohatý první poločas přinesl úvodní trefu ve 32. minutě. Jonathan Bamba dostal přihrávku mezi dva stopery, pohotově zakončil a Diouf vyrazil balón přímo před Jonathana Davida, jenž z dorážky poslal Dogy do vedení. Těsně před koncem první půle mohlo Lille náskok navýšit, kdyby srážky brankáře Dioufa s Agbadouem potrestal Bamba. Diouf se však dokázal ještě do Bambovi střely na poslední chvíli vložit a celou situaci zachránit. V nastaveném čase zase nechal vyniknout Chevaliera Ito.

Lille vedlo, přesto trenér Paulo Fonseca sáhl k poločasovému střídání a Fonteho nahradil Alexsandro. Na tahu byli hosté, kteří potřebovali dohnat manko, a Mitchell van Bergen se o to pokusil dalekonosnou ranou přímo do středu branky, nicméně do připraveného Chevaliera.

Ovšem druhý poločas už nebyl zdaleka tak bohatý na šance jako ten první. Dvacet minut před koncem spálil obrovskou tutovku Bamba, po něm i Cabella, a dost možná tím podepsali svému týmu ortel. Místo pojistky totiž Remeš srovnala. V 79. minutě obdržel přihrávku Jens Cajuste a s pomocí teče zapadla jeho střela k tyči. Dogy měly na reakci málo času, a byť si ještě vytvořily tlak, vzít si vedení zpátky se jim nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele