26. kolo
05.03.2023 15:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Mizérie Angers pokračuje, z Montpellieru si odváží pětigólový příděl

Na rozdíl od duelu s Ajacciem, tentokrát na porážku neměla až takový vliv skutečnost, že poslední tým tabulky dohrával více než půl hodiny o deseti. V početní převaze totiž soupeř přidal už jenom jeden gól. MHSC tedy počtvrté v řadě bodoval, díky čemuž se posunul na třináctou pozici.

Už po necelých 120 sekundách vytěžil z přihrávky Faitouta Maouassy maximum Wahbi Khazri - 1:0. Nasměroval tedy domácí k vítězství. Deset minut poté mohl tuniský reprezentant, který na mistrovství světa v Kataru zařídil tříbodový zisk proti Francii, přidat další zásah, leč tentokrát úspěšný nebyl.

Po třiadvaceti minutách hry sejmul Ilyes Chetti ve vlastním vápně Arnauda Nordina a rozhodčí Millot ukázal na penaltový puntík. Téji Savanier si počkal na Bernardoniho pohyb, a pak cílil po zemi na opačný pól svatyně SCO - 2:0. Další pokus patřil faulovanému fotbalistovi, avšak v tomto případě se muž v rukavicích vyznamenal.

V nastaveném čase rozehráli svěřenci Michela Der Zakariana akci, v jejímž závěru využil nedůrazu obránců Maouassa a zblízka zasadil třetí hřebíček - 3:0. Po změně stran byli domácí nadále při chuti, což chtěl potvrdit Christopher Jullien, ale nepotvrdil. Zato Téji Savanier si v jednapadesáté minutě naběhnul na Syllovu přihrávku z levé strany, načež zamířil z voleje pod břevno - 4:0.

V sedmapadesáté minutě se příliš nepředvedl Nabil Bentaleb. Po žluté kartě si svou frustraci vybil na protihráči, do kterého strčil po odehrání míče, a musel předčasně do šatny. Konečný stav se zrodil v 73. minutě, když Issiaga Sylla podruhé v zápase přihrával. Tentokrát si vybral kolegu Elyeho Wahiho, který se neohroženě pustil do trojnásobné přesily, aby si v šestnáctce přehodil balon z pravačky na levačku a následně trefil po zemi prostor u protilehlé tyče - 5:0. Zbývající minuty se dohrávaly de facto už jenom z povinnosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele