8. kolo
17.09.2022 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavíci hráči Montpellieru (© AFP)

Montpellier porazil tápající Racing Štrasburk gólem v nastavení

Už to vypadalo, že si Montpellier připíše první remízu a Štrasburk odveze další bod. Jenomže v nastavení byl v pokutovém území faulován Germain a sudí odpískal ve prospěch HSC penaltu. Téji Savanier nabídnutou šanci nepohrdl a vystřelil domácím těsné vítězství.

Očekával se vyrovnaný zápas a prognózy se ukázaly jako správné. Štěstěna ale nakonec stála spíše na straně Montpellieru. Alsasané měli po čtyřech minutách první gólovku a útočník Gameiro brankáře Omlina nepřekonal. Činil se i na druhé straně Sels, když Wahi na zadní tyči nebyl důrazný v koncovce.

Bezbrankový stav vydržel jen do 18. minuty, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou na přední tyči Arnaud Nordin. Montpellier se v prvním poločase prosadil ještě jednou, ale Cozzův gól VAR kvůli ofsajdu neposvětil.

Štrasburk potřeboval směrem dopředu přidat a samozřejmě si musel dávat pozor na zadní vrátka. Po hodině hry hrozil z brejku Wahi a skvělý Sels udržel naděje hostů nad vodou. Hosté se v závěru tlačili do pokutového území a odměnou bylo vyrovnání na 1:1. Obrana HSC odvrátila rohový kop jen ke Kandilovi, ten vrátil balón do ohně a Habib Diallo přesnou střelou přiblížil hosty k remíze.

V nastaveném čase se však ještě děly věci. Nejprve Fayad trefil hlavou břevno a o chvíli později sudí odpískal pokutový kop za faul na Germaina. Téji Savanier zvolil razantní střelu a utkání proměněnou penaltou rozhodl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Strasbourg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele