23. kolo
12.02.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Montpellieru (© AFP)

Montpellier zabral a z domácího klání proti Brestu bere všechny tři body

Před tímto duelem prohráli La Paillade pět ze šesti zápasů, ale tentokrát se k nim paní Štěstěna otočila čelem už ve 4. minutě. Následně se podařilo přidat ještě další dvě trefy, díky čemuž mají po třiadvaceti kolech na kontě stejný počet bodů. Les Pirates mají na patnácté příčce minimální ztrátu.

Jak uvedeno, už na začátku tohoto střetnutí přiletěl z levé strany do vápna Brestu skákavý centr, který Christophe Hérelle před vlastním brankářem uklidil smolně do sítě - 1:0. Nutno dodat, že Marco Bizot dokázal zachovat chladnou hlavu a svého spoluhráče za tohle nedorozumění ani neseřval.

Třicetiletý obránce sehrál negativní roli i v situaci, ke které došlo v době, kdy z časomíry uplynula teprve čtvrt hodina. Ve svém pokutovém území stáhnul Elyeho Wahiho a kopala se penalta, kterou po prakticky nijakém rozeběhu uklidil k levé tyči Téji Savanier - 2:0. Domácí kapitán se mohl zapsat do střelecké listiny znovu ve 23. minutě, kdyby necílil do tyče.

Svěřenci Erica Roye byli evidentně v šoku, takže není divu, že si do konce úvodního poločasu nedokázali směrem dopředu nic kloudného vytvořit. Devět minut po změně stran přišla třetí pohroma, jelikož se balon odrazil k Wahimu, který číhal na hranici malého vápna a podstřelil Bizota, kterého obrana nechala ve štychu - 3:0.

Snížit chtěl Hugo Magnetti, jenže to by musel mířit o několik metrů níž. Mahdi Camara se taky neprosadil, protože jeho pokus byl zblokovaný. V 82. minutě dal gól Valére Germain. Nemohl však platit, protože kolega Christopher Jullien byl nachytán v ofsajdovém postavení. Zbývající pasáž dohráli Montpellierští velmi zkušeně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele