31. kolo
16.04.2023 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Habib Diarra (© AFP)

Strasbourg v důležitém zápase porazil Ajaccio a na první nesestupovou pozici nadále ztrácí pouhé dva body

Přechozí dvě vzájemná klání těchto dvou celků byla na góly bohatá. Pokaždé přinesla šest branek. Tentokrát to sice bylo o dvě méně, nicméně to Frédérica Antonettiho rozhodně nijak netrápí. Jeho tým navýšil náskok na Korsičany na osm bodů.

Úvodních pětadvacet minut přineslo spíše boj o střed hřiště. Teprve potom šel po faulu Oumara Gonzaleze na zem Jean Bellegarde a Stéphanie Frappart si celou situaci nechala přehrát, aby usoudila, že se jednalo o nedovolený zákrok. Kevin Gameiro při exekuce nechal zavzpomínat na Antonína Panenku - 1:0.

Ve 40. minutě hlavičkoval z deseti metrů Lebo Mothiba a Benjamin Leroy musel předvést velice povedený zásah. Záhy si na ofsajdové hraně počkal zmíněný jihoafrický forvard na balon od Lucase Perrina. Muže v rukavicích se mu sice překonat podařilo, nicméně na brankové čáře jej výtečně zastoupil Ismaël Diallo.

Po změně stran se na kloudnou střelu čekalo bezmála dvacet minut. Cedric Avinel pak odvrátil centr Frédérica Guilberta jenom ke Gameirovi, jenž z první mířil těsně vedle pravé tyče. Další gól tedy padnul až v 71. minutě. Postaral se o něj Habib Diarra (nikoli Diallo), když se k němu šťastně odrazil míč po rozehrávce standardní situace a zblízka prostřelil Leroye - 2:0.

Skutečnost, že ještě v žádném případě není konec, připomněl Antonettimu už za pět minutek Mickaël Barreto, když pravačkou přetavil ve snižující branku přihrávku od Vincenta Marchettiho, který byl s velkou pravděpodobností stejně faulován, což by bývalo znamenalo přímý kop z šestnácti metrů - 2:1. Tečku za tímto duelem udělal střídající Yuito Suzuki, jelikož se stylově prosmýknul mezi výraznou přesilou protihráčů a po zemi skóroval - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele