33. kolo
28.04.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Castello Lukeba (© AFP)

Lyon dokázal dvěma slepenými góly otočit průběh zápasu se Strasbourgem

Nejspolehlivější kanonii na obou stranách barikády, tj. Habib Diallo a Alexandre Lacazette, sice vyšli tentokrát střelecky naprázdno, nicméně druhému jmenovanému to vadit nemuselo, protože jeho tým dokázal i tak popatnácté v sezoně vyhrát a nadále živí naději na evropské poháry. Naopak Racing musí čekat, jak dopadne vzájemné střetnutí dvou konkurentů v boji o udržení, totiž Brestu a Nantes.

V 8. minutě zahrozil Jean Bellegarde, avšak Dejan Lovren si stoupnul míči do cesty. Zmíněný domácí hráč se záhy osmělil znovu, načež se za Lopesovými zády zachvěla horní síť. V dresu klubu z Groupama Stadionu předvádí velice dobré výkony Bradley Barcola. V 10. minutě se mu povedlo krásně o břevno skórovat, jenže videorozhodčí upozornil hlavního Buqueta, že se jednalo o ofsajd.

Za pět minutek už bylo všechno v pořádku. Habib Diallo v soupeřově vápně vyhrál hlavičkový souboj, Bellegarde míč naplno nezasáhnul, což se ukázalo býti nejlepší pro Morgana Sansona, který zblízka prostřelil muže v rukavicích - 1:0. Nedlouho po uplynutí půl hodiny hry bylo na Stade de la Meinau vyrovnáno.

Centr od rohového praporku směřoval na bliží tyč, kde hlavičkoval Corentin Tolisso. Matz Sels výborně vyrážel, nicméně k dorážce se dostal Castello Lukeba, který na tento zápas nezapomene nejen díky této trefě, ač pro něj byla druhou v probíhajícím ročníku - 1:1. Za necelých 240 sekund se Laurent Blanc na lavičce radoval znovu. Henrique našel svoji přihrávkou Maxence Caquereta, jehož volej doputoval do sítě - 1:2.

Po změně stran se jako první dostal do šance Tolisso a bohužel pro Les Gones přestřelil. Prakticky až v 65. minutě o sobě dal vědět Lacazette. A to tak, že za Selsem zvonila tyčka. Útočník ve službách hostujícího výběru se za pár desítek sekund dostal do zakončení zase, ale ani v tomto případě náskok nenavýšil.

V minutě osmdesáté se prezentoval se svými efektními, nikoli však efektivními nůžkami Alexander Djiku. Bellegardeho pokus nepatřil k nebezpečným, a tak nemuselo vadit, že Castello Lukeba inkasoval červenou kartu. Poprvé fauloval za žlutou už v 68. minutě, když udeřil do obličeje Frédérica Guilberta, zatímco podruhé byl potrestán za držení Bellegardeho.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele