26. kolo
04.03.2023 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Loïs Openda v souboji s Gabrielem Gudmundssonem (© AFP)

Derby du Nord dopadlo smírem, Lens proti Lille těsné vedení ve druhé půli neudrželo

Bitva o sever Francie ukázala, že Lens a Lille aktuálně bojují o kvalifikaci do evropských pohárů pro další ročník zcela zaslouženě. Je možná jen škoda, že z mnoha možností se na Stade Bollaert-Delelis dočkali diváci pouze dvou branek. Tu první si na své konto připisoval neslavně José Fonte v prvním poločase, hosty ale dokázal po obrátce spasit Jonathan David.

Do první větší šance se propracoval v 16. minutě Openda, jenž se snažil z ne úplně jednoduchého střeleckého úhlu překonat Chevaliera, avšak jeho pokus skončil pouze na boční síti. Na druhé straně byl v daleko lepší příležitosti Bamba, toho každopádně parádně vychytal Samba. I kdyby nicméně přece zamířil za jeho záda, neplatila by tahle trefa kvůli ofsajdu.

Ve 41. minutě již došlo na změnu skóre, domácí se ujali průběžného vedení. Fulgini rozehrál standardku zleva centrem do vápna, stoper José Fonte, otočen zády k vlastní brance, se snažil míč odvrátit do bezpečí, poslal ho ovšem pouze do sítě. Na tohohle vlastence nicméně uměly Dogy zareagovat.

V 69. minutě namířil André svůj pas do šestnáctky, Bambův pokus uměl Samba polapit a poradil si rovněž s dorážkou Cabelly. Balón se následně vynesl do vzduchu znovu k Bambovi, jenž ho prodloužil k Davidovi, a ten z blízkosti skóroval. Další gól už na řadu nepřišel, i proto že, že Samba bravurně vyřešil šanci Andrého ze 79. minuty a že si poradil i se štiplavou dělovkou Zhegrovy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele