30. kolo
07.04.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Lens si proti Strasbourgu připsalo na konto osmnáctou výhru

Severofrancouzský klub nadále vyvíjí tlak na vedoucí PSG, které v posledních týdnech nepůsobí nejjistěji. Zato celek z francouzsko-německé hranice se v případě vítězství Auxerre nad Ajacciem může propadnout zpět do sestupové zóny.

Letos v lednu přestoupil ze Strasbourgu do Lens Adrien Thomasson. A byl to právě dánský záložník, kdo už v 11. minutě pobídnul Przemyslawa Frankowskiho, který skrytou střelou ze sedmi metrů cílil neomylně k pravé tyči, což potvrdil VAR - 1:0. Asistent u úvodní trefy utkání měl sám šanci v závěru úvodní dvacetiminutovky, jenže Matz Sels si v tomto případě poradil.

Další pokus patřil Loïsi Opendovi, který se tentokrát neprosadil. Belgický forvard to do konce otevíracího dějství zkusil ještě jednou, ale se stejným výsledkem. Domácí si nadále udržovali převahu. Krátce po uplynutí hodiny hry rozjeli pěknou akci, v jejímž závěru se k balonu dostal Angelo Fulgini a muž v rukavicích jeho nepříjemnou střelu dokázal zkrotit.

Nicméně už při další akci si nepočínal zrovna nejpřesvědčivěji Ismaël Doucouré. Svou obrannou hlavičkou v podstatě namazal Facundovi Medinovi, jehož skotačivý volej z hranice vápna se od tyčky odrazil do brány. Nešťastník Doucouré přitom stál svému brankáři ve výhledu - 2:0. Svěřenci Francka Haiseho tak mohli hrát v ještě větší pohodě.

Matz Sels se měl ve zbývající fázi maximálně na pozoru, díky čemuž mohlo dojít ke snížení. V 84. minutě jej obstaral Kevin Gameiro, protože svým famózním obstřelem z hranice šestnáctky vymetl protilehlou (pravou) šibenici. Brice Samba plachtil vzduchem marně - 2:1. V nastavené minutě nahlas k rozhodčímu projevil svoji frustraci Habib Diallo, za což inkasoval v rychlém sledu dvě žluté karty a byl vyloučen. Hned poté sudí Gaillouste odpískal konec zápasu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele