35. kolo
14.05.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Jediný gól rozhodl o tom, že Auxerre odjede z Brestu s prázdnou

Pro Les Pirates tedy platí, že z posledních sedmi duelů hned šestkrát bodovali a díky tomu mají tři kola před koncem šestibodový náskok na sestupové pásmo. Ze strany AJA byly poslední týdny výsledkově rovněž dobré, přesto účast v Ligue 1 pro příští sezonu zdaleka nemají jistou.

Domácí už po necelých 180 sekundách sehráli pěknou akci, která se bohužel pro ně musela obejít bez gólového efektu. V následujících minutách se hrály prim především obě defenzivy, takže diváci a divačky na Stade Francis-Le Blé zažívali výrazně poklidné odpoledne. Nic na tom nezměnila ani Chardonnetova hlavička, se kterou si bez větších potíží poradil Ionut Radu.

Teprve potom se rozeběhnul pozdější hrdina Brestu Jérémy Le Douaron. Tentorkrát brankář ještě ukryl míč v rukavicích. Krátce poté vyslal Franck Honorat na zteč Stevea Mouniého, kterému Radu zmenšil střelecký úhel. A když Han-Noah Massengo napálil jenom před sebou stojícího spoluhráče, bylo jasné, že úvodní dějství branku nepřinese.

Po změně stran zkusil jako první štěstí Pierre Lees-Melou. Avšak gól nepřinesla ani následná akce, při které si na hostující jedničce vylámal zuby do té doby prakticky neviditelný Romain Del Castillo. Střela Kennyho Laly rovněž nepatřila mezi nebezpečné, a tak se chleba zlomil až dvacet minut před vypršením řádné hrací doby.

Del Castillo byl na levém křídle naprosto osamocený, čehož využil k ukázkovému centru na Mouniého, jehož hlavičku rumunský strážce vyrazil pouze k levačce Jérémyho Le Douarona, který okamžitě zamířil na místo určení - 1:0. Jakékoli snahy o vyrovnání přišly vniveč, naopak autor jediného zářezu se mohl do listiny zapsat dvakrát, nicméně na jeho stylovou patičku zády k brance si Ionut Radu počíhal.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele