15. kolo
13.11.2022 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Steve Mounié (© AFP)

Brest náročný zápas s Troyes zvládnul a pauzu přečká těsně nad sestupovým pásmem

Tři góly, z toho dva z penalt, a jeden vlastní. Takový je účet duelu hraného na Stade Francis Le-Blé, který ještě v negativním slova smyslu okořenil svým vyloučením Mama Baldé. I Estac tedy bude mít v novém roce co zlepšovat.

Nebylo odehráno ani 180 sekund a rozhodčí Ruddy Buquet už se musel radit s kolegou u videa ohledně branky Francka Honorata, která nakonec kvůli ofsajdu neplatila. V 18. minutě se osmělil Brendan Ripart. Jeho pokus však postrádal razanci, a tak neměl Brendan Chardonnet žádný velký problém s jeho zablokováním.

Další šance patřila Islamovi Slimanimu, který měl dobrou myšlenku, jejíž provedení dosti pokulhávalo. Nelze se zbavit dojmu, že při formě, jakou měl alžírský reprezentant v dresu Monaca, by jistě z této pozice proměnil. Do konce poločasového hvizdu bylo k vidění ještě pár dalších nepřesných pokusů, nicméně při tom posledním, který obstaral Pierre Lees-Melou, si Mateusz Lis patrně hodně oddychnul.

V 51. minutě se do dobré šance dostal hostující Andreas Bruus. Marco Bizot musel na zem a balon dokázal vytěsnit mimo tři tyče. Zákrok se ukázal býti velice důležitým už při následujícím protiútoku, který skončil faulem Abdua Contého na Mathiase Pereiru Lageho. Nařízené penalty se chopil Romain Del Castillo a zamířil přesně k levé tyči - 1:0.

Že by ale Pirátům vedení vydrželo dlouho, to se rozhodně napsat nedá. V době, kdy končila úvodní hodina hry, přihrával Mama Baldé z levé strany před bránu tak, že si Brendan Chardonnet srazil míč do vlastní brány - 1:1. Po okamžitém otočení skóre zatoužil Rony Lopes. Bizot svůj tým podržel. Krátce poté Romain Del Castillo spadnul ve vápně po kontaktu s Yoannem Salmierem.

Druhá "pětka" byla na světě. Tentokrát se jí ujal Slimani a naprosto selhal. Avšak Brest dostal příležitost zahrávat pokutový kop znovu. Na řadu přišel Steve Mounié a cílil po své pravé ruce dostatečně tvrdě na to, aby Lis na střelu nedosáhnul, ač uhodnul její směr - 2:1. V 80. minutě neudržel nervy na uzdě Mama Baldé a vyfasoval za to rovnou červenou kartu, kterou svému týmu opravdu nepomohl.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele