13. kolo
30.10.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka ze zápasu Brest - Remeš (© AFP)

Zápas Brestu s Remeší nepřinesl ani gól, a tím pádem ani vítěze

Oba kluby zatím nemůžou být s průběhem sezony spokojení, ačkoli na severu Francie mají jistě radost z té skutečnosti, že prodloužili sérii neporazitelnosti na pět duelů. Díky tomu mají nad sestupovým pásmem, ve kterém se Brest stále nachází, tříbodový náskok.

Ve 12. minutě se v soupeřově vápně sice chopil balonu Islam Slimani, jenže jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. Po deseti minutách to byl znovu alžírský fotbalista, kdo si naběhnul mezi obránce na dobrý centr, avšak z pětimetrové vzdálenosti cílil pouze nad. Na opačném pólu se osmělil Folarin Balogun, nicméně trefil akorát protihráče.

Také při další akci Les Pirates nechyběl Islam Slimani. Jednoduše pobídnul nabíhajícího Noaha Fadigu, jehož dobrou ránu Yehvann Diouf vytěsnil na rohový kop, který hostující defenziva s přehledem ubránila. Po půlhodině hry to Balogun trefil po zemi na protilehlou (pravou) tyč a ke škodě Les Rouges et Blancs ji o nějaký metr minul.

Jednadvacetiletý útočník, který v Remeši hostuje z Arsenalu, pak při odkopu skočil Joaquínu Blázquezovi pod nohu, doufaje ve šťastný odraz do brány, který se ovšem nekonal. Svěřenci Bruna Grougiho v samotném závěru úvodního dějství sehráli zajímavou akci, kterou přetavil v branku hlavičkující Romain Del Castillo. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu, takže stav zůstal bezbrankový.

Ve druhém dějství se připomněl Del Castillo. Daleko větší příležitost si ale na konto připsal Mitchell van Bergen, jehož "levým betonem" vychytal Argentinec Blázsquez. Následně centroval Honorat na hlavu Jérémyho Le Douarona. Diouf se stihnul přemístit skutečně v poslední možný okamžik. V poslední minutě řádné hrací doby utekl defenzivě Balogun. Bohužel pro Remeš zamířil pouze do boční sítě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele