16. kolo
29.12.2022 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Folarin Balogun (© AFP)

Sedmnáct zápasů a dost! Rennes přišlo o sérii neporazitelnosti, nestačilo na hladovou Remeš

Dlouhých sedmnáct duelů napříč všemi soutěžemi Rennes neprohrálo. Když naposledy našlo svého přemožitele, byl konec letních prázdnin. Restart po světovém šampionátu se ale klubu z Bretaňského poloostrova zkrátka nevydařil. Remeš totiž naopak navázala na vlastní solidní sérii bez porážky, kterou protáhla na číslo osm, jelikož před vlastní fandy vyhrála o dva góly.

Hostující kouč Bruno Génésio před utkáním prozradil, že dětem svých svěřenců rozdal dárky a obecně dbal na uvolněnější atmosféru během vánočních svátků. Kdyby ovšem věděl, jak se jeho mužstvo bude prezentovat v první půli, možná by přikročil k tvrdší disciplíně. A hlavně začátek střetnutí byl v podání SRFC opravdu hodně mizerný. Rychle inkasovalo dvě branky.

V 6. minutě Ito od pravé lajny uvolnil na hranici pokutového území Flipse, ten svým jemným obloučkem vybídl Baloguna, jemuž střela z voleje sedla prostě ideálně, a zacílil parádně pod břevno. A ve 22. minutě se o další změnu skóre postaral sám Flips. Po De Smetově centru do šestnáctky svedli hlavičkový souboj bránící Theate a útočící Munetsi, pak se balón odrazil ke svěřenci trenéra Williama Stilla, jenž následně nekompromisně propálil brankáře Mandandu.

Remeš se najednou dostala do velké pohody. Její protivník na hřišti stále tápal a hledal marně zašlou slávu z období před mistrovstvím světa v Kataru. Avšak jiskřičku naděje vykřesal pro tápající celek krátce před obrátkou Theate, který na zadní tyči využil sklepnutí od Terriera. A tenhle moment bezpochyby představoval zbytečně černou kaňku na výkonu remešské party.

I když po přestávce se pokoušel s negativním výsledkem něco udělat především Terrier, který velmi slušně hlavičkoval v 81. minutě, nicméně gólmana Dioufa nepřelstil, nakonec domácí svůj tříbodový zisk zpečetili v 84. minutě. Mandanda ve snaze odkopnout míč pod tlakem do bezpečí trefil spoluhráče Omariho, od něj se pak meruna vynesla vysoko do vzduchu a spadla z výšky do cesty číhajícího Baloguna, jenž ji pak z vyložené pozice dorazil do prázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele