14. kolo
06.11.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Monaco vyzrálo na Toulouse a v tabulce si opět polepšilo

Knížecí klub si v týdnu zajistil postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. A dobrou formu potvrdil i v domácí soutěži, kde vyplenil Stadium Municipal a po čtrnácti kolech mu bude patřit nejhůře pátá pozice. TFC může navzdory šesté prohře zůstat v klidu, protože neopustí střed tabulky.

V 8. minutě to z velké dálky zkusil domácí Branco van den Boomen a Nübel mohl mezi třemi tyčemi setrvat v naprostém klidu. Další zakončení patřilo Alexandru Golovinovi, kterého vychytal Maxime Dupé. Hostům v další pasáži utkání chyběla přesnost, jak ostatně dokázal i Axel Disasi v minutě devětatřicáté.

Anthony Rouault pak nepříjemně vystřelil, nicméně monacká jednička se překonat nenechala. Až v závěru poločasu se osmělil Kevin Volland, jenže zařízení minul. Zato jeho spoluhráč Golovin převzal bezprostředně po změně stran kulatý předmět a následně jej z hranice velkého čtverce poslal neomylně pod břevno - 0:1.

Autor vedoucí branky se mohl záhy prosadit podruhé, kdyby si nevylámal zuby na gólmanovi. V době, kdy se úvodní hodina hry akorát stávala minulosti, podebral na levé straně vápna míč Takumi Minamino a z jeho centru vytěžil maximum na zadní tyči číhající a přitom zcela osamocený švýcarský spoluhráč Breel Embolo - 0:2.

Aktivní Golovin už další zásah nepřidal, přestože ještě jednu dobrou možnost měl. Od další pohromy zachránil svůj tým v závěru tohoto klání Dupé. V poslední minutě přišel na trávník Maghnes Akliouche a za 180 sekund svého pobytu si stihnul připsat jednu žlutou kartu. Clementova skvadra se může příště těšit na Olympique Marseille, zatímco TFC se pokusí uhrát lepší výsledek proti Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele