18. kolo
13.01.2024 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Reda Khadra (© AFP)

Maltézský rytíř Teuma pomohl dobýt monacké knížectví

Remeš vyzrála v 18. kole Ligue 1 na Monako, na jehož půdě zvítězili 3:1. O otevření skóre se po půlhodině hry postaral kapitán týmu z Remeše a největší hvězda reprezentace Malty Teddy Teuma, jenž se proti knížecímu celku prosadil i v říjnovém duelu. Domácí sice krátce po změně stran vyrovnali zásluhou Wissama Ben Yeddera, rozhodující slovo však měl se svou premiérovou trefou v dresu hostů Reda Khadra. Popáté za sebou tak vzájemné klání vyhrál tým vedený jako hostující.

Oba kluby do roku 2024 vstoupily zápasy v rámci Coupe de France. Značně jednodušší pozici měla Remeš, které na půdě soka ze čtvrté ligy objevilo nového střelce, jímž se stal dvougólový mladík Mamadou Diakhon. Monako na hřišti Lens fantasticky začalo, následně však silného soupeře nechalo srovnat a postup muselo vybojovat až v penaltovém rozstřelu.

V první gólové příležitosti zápasu se po čtvrthodině hry objevil domácí Kassoum Ouattara, na 19letého Francouze ovšem skvělým výběhem vyzrál Yehvann Diouf. Z hranice pokutového území následně nebezpečně vypálil Aleksandr Golovin, míč ale prolétl jen nad břevnem. Monačané si další šanci vypracovali ve 23. minutě, když si na skvělý centr Ouattary naběhl Ben Yedder. Famózní zákrok si však připsal Diouf, jenž střelu pohotově vytáhl mimo tři tyče.

Neefektivitu knížecího klubu tak hosté potrestali ve 35. minutě, kdy si Teuma počkal na přihrávku Mohameda Daramyho a zpoza šestnáctky vyslal parádní pumelici, která zapadla přesně pod horní tyč.

Odpověď ve formě vyrovnávací branky přišla brzy po změně stran. Do stříleného centru Golovina z levé strany pokutového území se vložil Ben Yedder, jehož teč hlavou nasměrovala míč za záda překvapeného Dioufa. Nerozhodný stav však dlouho netrval a vedení na stranu Remeše vrátil v 55. minutě Khadra, jenž se i s velkou dávkou štěstí prokličkoval až před Philippa Köhna, kterého překonal přízemní střelou.

Německý záložník se po chybě monacké defenzivy mohl zanedlouho radovat podruhé, proti Köhnovi se ale tentokrát neprosadil. Tým z Remeše to však mrzet nemuselo, pojistku v podobě třetího gólu totiž přidal pár chvil před koncem Azor Matusiwa.

Monako tak prokletí domácích celků v rámci vzájemných utkání neprolomilo a nezískalo ani bod. V příštím kole se představí 27. ledna v Marseille, Remeš o den později přivítá Nantes.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele