12. kolo
12.11.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Clermont - Lorient (© AFP)

Lorient venku opět selhal. Nicholson gólem z puntíku vzdálil Clermont od posledního Lyonu

Clermont zvítězil ve 12. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky 1:0 nad Lorientem. Zápas rozhodl až po změně stran Shamar Nicholson, jenž proměnil nařízený pokutový kop. Trápící se svěřenci Pascala Gastiena tak podruhé v probíhající sezoně naplno bodovali, ale ani toto vítězství jim nepomohlo k většímu posunu v tabulce. Těšit je tak mohl alespoň fakt, že se vzdálili poslednímu Lyonu na rozdíl pěti bodů.

Domácí sice do zápasu vstupovali z předposlední příčky, jejich forma z posledních týdnů však budila větší respekt. Les Lanciers totiž remizovali s PSG či Štrasburkem, a dokonce vyhráli v Lyonu. Lorient o uplynulém víkendu udržel druhé čisté konto v sezoně a opět si na to vybral nečekaného soka. Nejprve hned na začátku ročníku vynuloval pařížského šampiona a před týdnem si na jeho obraně vylámalo zuby Lens.

Zkraje utkání se do první příležitosti dostal domácí celek. Habib Keïta napřáhl na hranici pokutového území a střelou k levé tyči ohrozil Yvona Mvoga, který však balon vytěsnil. Ve 27. minutě zkusil své štěstí opět Keïta, ale tentokrát jeho pokus těsně minul levý horní roh branky. O chvíli později vystřelil na vápně Nicholson a jeho střela, jejíž trajektorii navíc změnil jeden z bránících hráčů, donutila hostujícího gólmana k obtížnému zákroku.

Po změně stran si ani jeden z týmů dlouho žádnou příležitost nevytvořil a na šanci se čekalo až do 58. minuty, kdy Yohann Magnin vyslal z přímého kopu nebezpečný centr, se kterým si ale obrana Lorientu poradila. Po hodině hry vystřelil zajímavě Nicholson, jehož ránu k levé tyči však Mvoga pokryl. V 69. minutě dostali po faulu domácí možnost kopat penaltu. K té se postavil právě jamajský útočník a střelou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení, které už Clermont udržel až do samotného konce.

Hráči Clermontu tak oslavili první domácí výhru sezony. V příštím kole 25. listopadu přivítají Lens, na hřiště Lorientu o den později zavítají Méty.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele