24. kolo
02.03.2024 21:00 CET
1 : 5
(0:1)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Marseille v Clermontu tradičně zvítězila, pokyny nového kouče Aubameyangovi svědčí

Marseille porazila ve 24. kole Ligue 1 Clermont 5:1 a posunula se v neúplné tabulce na šesté místo zaručující účast v příštím ročníku Konferenční ligy. K zisku tří bodů nakročili hosté po dorážce Ilmana Ndiayeho ve 23. minutě. Kopiníci sice po přestávce vyrovnali, ale radost jim dlouho nevydržela. Těsně před odehranou hodinou totiž skóroval Pierre-Emerick Aubameyang a ve třech duelech odkoučovaných Jeanem-Louisem Gassetem zaznamenal již svůj čtvrtý gól. Les Olympiens i díky němu potvrdili, že na Stade Gabriel Montpied hrají rádi, neboť tam vyhráli všechny čtyři dosavadní duely.

Změna kouče přinesla Marseille ovoce v podobě postupu do osmifinále Evropské ligy a následné vysoké ligové výhry nad Montpellierem. V obou duelech se prezentoval v obrovské formě Aubameyang, který se na zmíněných úspěších podílel třemi góly a asistencí. Clermont se naopak dál trápil na chvostu tabulky a vyhlídky na změnu nebyly příliš nadějné, jelikož s Olympioniky prohrál všechna tři domácí střetnutí v historii.

Vyzkoušet pevnost obranné řady domácího mužstva se pokusil ve 12. minutě Leonardo Balerdi. Argentinský zadák nebojácně pronikal středem hřiště směrem k pokutovému území soupeře. Na hranici šestnáctky byl ovšem rozhozen bránícími hráči, a tak svým slabým zakončením pouze vyzval brankáře Moryho Diawa k jednoduchému zákroku. Ve 23. minutě už však 30letý Senegalec kapituloval, když se z dorážky do odkryté brány prosadil jeho krajan Ndiaye. V úplném závěru prvního dějství měl ještě nadějnou příležitost Ismaïla Sarr, Diaw jeho hlavičku směřující pod břevno vyškrábl nad.

Clermont zlepšený výkon z úvodu druhé půle gólově vyjádřil v 53. minutě. Po centru z rohového kopu a několika odrazech v pokutovém území balon doputoval až k Bilalu Boutabbovi, jenž jej z malého vápna nasměroval neomylně do sítě. Nadšení domácích fanoušků z vyrovnání však trvalo jen šest minut, protože v 59. minutě Diawa nadvakrát překonal Aubameyang. Za dalších osm minut už to bylo o dvě branky. Hosté se po čistém odebrání míče dostali k rychlému protiútoku, na jehož konci Jonathan Clauss vypálil nechytatelně pod břevno. Čtvrtým úspěšným střelcem na straně hostujícího celku se stal střídající Luis Henrique, který zakončil rychlý brejk ranou do protipohybu brankáře. Duel uzavřela pátá trefa Marseille v podání dalšího náhradníka Farise Moumbagny.

Marseille si tak ze Stade Gabriel Montpied odvezla vítězství i při historicky čtvrté návštěvě. V příštím kole přivítá 10. března Nantes, Clermont sehraje tentýž den velmi důležitý zápas v Métách.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele