19. kolo
28.01.2024 15:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Le Havre vydřel po strhujícím závěru bod, odpustek si u fanoušků koupil Ayew

Hráči Lorientu sice poprvé po takřka dvou měsících v Ligue 1 bodovali, vzhledem k průběhu zápasu pro ně však byla remíza 3:3 s Le Havrem v 19. kole málo. Na vyrovnávací trefu hostujícího navrátilce z Afrického poháru Andrého Ayewa z 85. minuty totiž ještě dokázali zareagovat a znovu se dostali do vedení. Velezkušený reprezentant Ghany, jenž se zatím ve Francii po listopadovém podpisu smlouvy trápil, což dokonale demonstrovala červená karta z jeho premiérového vystoupení v novém dresu, však před závěrečným hvizdem dokázal skórovat ještě jednou.

Lorient se vrátil na vlastní stadion po více než měsíční odmlce a jeho fanoušci zoufale toužili po prolomení dlouhého čekání na výhru. To započalo už ve druhé polovině října, od té doby Les Merlus jen dvakrát remizovali a zbylé duely prohráli. O poznání lépe se vedlo Le Havru, který však navzdory umístění ve středu tabulky nesměl usnout na vavřínech, jelikož ho od barážové pozice dělilo jen šest bodů.

Pro domácí nezačal zápas vůbec dobře, neboť už ve 13. minutě fauloval v pokutovém území Julien Laporte, což následně potrestal proměněnou penaltou doprostřed branky Emmanuel Sabbi. Les Merlus ovšem inkasovaný gól nezlomil a ještě před odchodem do šaten stihli vyrovnat. Po půlhodině hry se krásnou technickou střelou k levé tyči prosadil z hranice velkého vápna Imran Imran Louza. V závěru první půle mohl dokonat obrat Julien Ponceau, jeho pokus pod břevno ale reflexivním zákrokem vyrazil Arthur Desmas, a do kabin tak oba celky odcházely za remízového stavu.

Hráči Lorientu věděli, že potřebují v boji o záchranu získat proti nováčkovi tři body, a tak do druhého poločasu vlétli mnohem aktivněji. To se jim vyplatilo, jelikož se v 52. minutě prosadil teprve 19letý Ayman Kari. Mladý Francouz si v pokutovém území našel odražený míč a tvrdou střelou k levé tyči rozjásal domácí publikum. Po hodině hry mohl hosty definitivně poslat do kolen Panos Katseris, tvrdým projektilem ale orazitkoval jen brankovou konstrukci. V ten moment ještě diváci nevěděli, že je čeká gólová show v závěru utkání. Tu odstartoval Ayew v 85. minutě, kdy přesnou hlavičkou vyrovnal. Ve druhé minutě nastaveného času sice poslal Les Merlus rovněž hlavou do vedení Mohamed Bamba, poslední slovo však měl opět Ayew, jenž o dvě minuty později akrobatickým způsobem překonal Yvoneho Mvoga.

Na dně tabulky se topící Lorient tak v souboji s nováčkem soutěže získal jen bod. V příštím kole se představí 4. února v Métách, Le Havre bude hrát tentýž den v Monaku.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele