2. kolo
20.08.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Nice si znovu nechalo protéct výhru mezi prsty, Lorient přidal k úspěchu z Paříže další bod

Fotbalisté Lorientu remizovali ve druhém kole Ligue 1 s Nice 1:1 a podruhé v řadě dokázali obrat favorita o body. Les Aiglons měli po většinu zápasu míč ve své moci, tvořili si více šancí a dokonce vstřelili první branku, o kterou se postaral Evann Guessand. Domácí se ovšem nevzdali a po chybě obránců vyrovnal Siriné Doucouré. Zatímco Les Merlus tak navázali na úspěch ze hřiště PSG, kde se radovali ze zisku senzačního bodu, Orlům se již podruhé v řadě stal osudným závěr zápasu, ve kterém přišli o vítězství.

Lorient prožil velmi povedený a zároveň překvapivý vstup do sezony, když na půdě PSG uhrál senzační bezgólovou remízu. Bod získalo i Nice, které sehrálo na domácí půdě těžký duel s Lille. Orli dlouho vedli o jednu branku, nakonec však v nastaveném čase inkasovali, a vítězství se tak nedočkali. Ani v Bretani je nečekal jednoduchý úkol, historicky totiž byly zápasy mezi Les Merlus a Les Aiglons velmi vyrovnané.

Stejně tomu bylo i v úvodní dvacetiminutovce. Oba celky si s míčem na noze věděly rady a trpělivě budovaly útoky, stejně vytrvalé ale byly i vždy, když došlo na bránění. To pramenilo v hru přelévající se z jedné poloviny na druhou bez vážnějšího pozdvižení pro fanoušky na Stade du Moustoir. Mírná převaha tak hostům nebyla moc platná, jediné formy zakončení představovaly střely z dálky hráčů nevědících si rady se zodpovědnou defenzivou.

Hned zkraje druhé půle využil Khephren Thuram dlouhých nohou k rychlé akceleraci do vápna, kde byl ovšem na záložníkovu střelu k bližší tyči připraven gólman. Hned z následujícího rohu navíc hlavičkoval Youssouf Ndayishimiye, i s jeho pokusem si ale Yvon Mvogo poradil. Odolávání Les Merlus proti dravosti Orlů se ukázalo být pouze dočasné, v 64. minutě obstaral pro hosty gólovou radost Guessand. Dorážka do odkryté brány po souboji ve vápně sice nebyla nejpohlednější, na důležitosti to ale gólu neubíralo. K radostí domácích příznivců byla tato branka pro Lorient efektivním budíkem. Laciná chyba v obraně Nice vyústila v centr, po němž přišel nekompromisní obstřel zblízka v podání Doucourého.

Les Merlus tak dokázali na domácí půdě vybojovat cenný bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 27. srpna. Lorient změří síly s Lille, Nice se poté střetne s Lyonem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele