16. kolo
17.12.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Kévin Gameiro (© AFP)

Zkušený matador pálil na Bretani ostrými. Štrasburk dosáhl tří bodů díky povedené první půli

Fotbalisté Štrasburku vyhráli v 16. kole Ligue 1 na půdě Lorientu 2:1. Hosté nakročili k tříbodovému zisku především ve zdařilé první půli, kdy je poslal do vedení utaženou střelou z hranice vápna Dilane Bakwa. Po změně stran pak navíc přidal rozhodující trefu velezkušený Kévin Gameiro, který ve vápně využil dostatečného prostoru nabídnutého hráči Les Merlus. Na úspěšném počínání hostí nakonec nic nezměnil ani snižující gól Bamby Dienga.

Lorient se po sérii šesti zápasů v řadě bez vítězství potápěl čím dál hlouběji. Po předešlé porážce s Marseille mu náležela až 16. příčka, přičemž poslední Lyon na něj ztrácel už jen dva body. Les Merlus se tak nutně potřebovali nastartovat k lepším výsledkům. To se jim mohlo povést proti Štrasburku, jenž sice v minulém kole porazil Le Havre 2:1, předtím ovšem devětkrát po sobě nevyhrál.

Od úvodního hvizdu byl aktivnější celek z Alsaska. Ten mohl jít do vedení ve 13. minutě, kdy se po nejistém zákroku domácího brankáře ocitl ve velké šanci Abakar Sylla, svou pohotovou střelu ovšem mezi tři tyče nenamířil. O chvíli později se už ale skóre ve prospěch hostí měnilo. Postaral se o to Bakwa, jehož přízemní rána z hranice vápna skončila v síti. Důležitou roli v první brance duelu sehrál i Junior Mwanga, jenž po dravém průniku na levé straně balon svému spoluhráči perfektně připravil. Ve 41. minutě mohl Le Racing náskok navýšit, nicméně Yvon Mvogo samostatný únik Emanuela Emeghy skvělým vyběhnutím zlikvidoval.

Skóre se tak měnilo až po změně stran a znovu to bylo díky hráčům v modrých dresech. Ve 49. minutě Emegha sklepl dlouhé autové vhazování přímo na kopačku Gameira, který střelou z první na vzdálenější tyč zdvojnásobil vedení Štrasburku. Chvíli nato však přišlo snížení, když Dieng pohotově sklepl tečovanou ránu svého spoluhráče za záda hostujícího brankáře. Hráči v oranžových dresech poté značně přidali, k vyrovnání to ale nevedlo.

Alsasané tak navázali na poslední vítězství a z Lorientu si odvezli další tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 20. prosince. Les Merlus změří síly s Brestem, Štrasburk poté vyzve Lille.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele