27. kolo
31.03.2024 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Brestu (© AFP)

Brest se po reprezentační pauze vrátil zpět do formy. Bretaňské derby rozhodl Del Castillo

Fotbalisté Brestu porazili ve 27. kole Ligue 1 domácí Lorient 1:0 a po reprezentační pauze se vrátili na vítěznou vlnu. O zisku tří bodů pro hosty rozhodl v 86. minutě jediným gólem v Bretaňského derby Romain Del Castillo. Piráti tak po dvou zaváháních po sobě dokázali zvítězit a uzmuli si zpět druhou příčku od Monaka. Lorient naopak potřetí v řadě prohrál a balancuje na hraně sestupového pásma.

Jestli nějaký tým opravdu potřeboval reprezentační přestávku, byl to právě Brest. Piráti se totiž po výsledkové krizi v posledních dvou kolech a sobotní výhře Monaka propadli na třetí místo. Při snaze o návrat na pozici vicemistra je však nemohl čekat lepší soupeř než právě Lorient, který se naopak jen díky jednomu bodu k dobru netopil v sestupových vodách a doma navíc prohrál dvě ligová utkání za sebou.

Start utkání nabídl spoustu nepřesností na obou stranách. První vzrušení z nich vzešlo na počátku 20. minuty, kdy pálil z oblasti penalty Badredine Bouanani. Jeho tečovaný pokus ale zneškodnil hostující brankář Marco Bizot. Na konci úvodní půlhodiny zahrál rukou ve vápně hostů kapitán Brendan Chardonnet, penalta však po konzultaci s VARem nařízena nebyla. V samotném závěru prvního poločasu měl do té doby největší šanci zápasu domácí Julien Ponceau, jenž ale zpoza šestnáctky orazítkoval pouze tyč.

První větší příležitost hostů přišla až zkraje druhého dějství. Po rohovém kopu se k zakončení prodral Lilian Brassier, jehož hlavičku však na brankové čáře zastavil Isaak Toure. Ofenzivy obou celků si v následujícím průběhu klání lámaly zuby a těžko se jim v obranných řadách protivníků hledaly skuliny. Jedna z nich zmrazila domácí fanoušky až v 86. minutě, kdy se přízemní ranou k levé tyči prosadil nejlepší střelec Brestu Del Castillo a poslal Piráty do pozdního vedení. To už se jim podařilo uhájit a z Lorientu si odvezli všechny tři body.

Brest se tak úspěšně vrátil na vítěznou vlnu a obhájil druhou příčku v tabulce. O to samé se pokusí 7. dubna proti Métám, Lorient ve stejný den zavítá na půdu Montpellieru.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele