27. kolo
30.03.2024 17:00 CET
2 : 5
(0:3)

Reportáž

Takumi Minamino (© AFP)

Bleskový uragán z Monaka smetl o záchranu bojující Méty pěti góly

Monako s přehledem zvládlo 27. kolo Ligue 1, když na hřišti Mét vyhrálo 5:2. Knížata měla excelentní vstup do zápasu, když už během 16 minut vedla o tři branky. Gólové tornádo započal Takumi Minamino a zakončil jej Vanderson. Hosté tedy odpověděli na páteční vítězství Lille a alespoň dočasně se vyhoupli zpět na druhou příčku. Les Grenats sice v závěru zabrali, na zvrat už však bylo pozdě. V tabulce tak zůstali druzí od opačného konce a dále se topí v sestupových vodách.

Méty byly i nadále až po uši namočené v boji o záchranu, když se po 26 odehraných kolech nacházely na předposlední příčce se ztrátou tří bodů na záchranu. Po dvou výhrách s čistým kontem to u nováčka soutěže vypadalo na lepší zítřky, v minulém klání ovšem padl na hřišti Reims 1:2. Příliš radosti nemělo z předchozího duelu ani Monako, které ztratilo vítězství v poslední minutě.

Obrovskou šanci poslat knížecí klub do vedení měl už ve třetí minutě Vanderson, který pálil z hrany malého vápna mezi nohama obránce, skvělý zákrok ale předvedl gólman Alexandre Oukidja. Podobně úspešný už však nebyl ani ne o minutu později, kdy se na druhé straně brankoviště otočil Minamino a jeho tečovaná rána zapadla perfektně k bližší tyči. Hororový start Mét ovšem stále nekončil. Už v 10. minutě zakončoval protiútok přes polovinu hřiště přízemní ranou k pravé tyči Maghnes Akliouche. Třetí branku přidal v 16. minutě Vanderson, který na zadní tyči zavřel přetažený centr Aleksandra Golovina. V průběhu prvního poločasu mohl vedení ještě navýšit Wissam Ben Yedder, zamířil ovšem nad břevno.

Ve druhém dějství, stejně jako na konci úvodního, sáhli hostující fotbalisté spíše k udržovacímu výkonu, jenž mnoho atraktivity nenabízel. Další gól tak přišel až v 76. minutě, kdy se chtěl Oukidja efektní patičkou vyhnout dotírajícímu Folarinu Balogunovi, při své snaze ho však gólman nastřelil a míč se odrazil do sítě. Domácí se prvního zásahu dočkali záhy. O dvě minuty později nasměroval přízemní centr Koffiho Kouaa za záda brankáře Pape Diallo. Krátce nato pak dal definitivně zapomenout na nudnou pasáž v první části druhého poločasu Ibou Sané, který se prosadil po velmi podobné akci. Třígólový náskok však vrátil v 88. minutě hostům Balogun.

Monako tak na hřišti Mét nezaváhalo a domů si odvezlo tři body. Oba celky se vrátí zpět do akce 7. dubna. Les Grenats se utkají s Brestem, knížecí klub změří síly s Rennes.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele