10. kolo
29.10.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

László Bölöni (© AFP)

Méty v duelu nováčků ukončily bodový půst. Le Havru vychytal remízu skvělý brankář Desmas

Le Havre remizoval v rámci 10. kola Ligue 1 na hřišti Mét 0:0, a protáhl tak neporazitelnost ve vzájemných střetnutích již na sedm utkání. Aktivnější byli jasně domácí střelci, včetně bývalého hráče Sparty Praha Benjamina Tetteha, kteří však byli deptáni gólmanem Arthurem Desmasem, jenž předvedl v první půli hned několik výborných zákroků a zařídil bezbrankový výsledek zápasu. Les Grenats se tak alespoň dočkali prvního bodového zisku od půlky září.

Do prvního souboje těchto celků na půdě nejvyšší francouzské soutěže po 23 letech vstupovali v lepším rozpoložení hosté. Le Havre dosud prohrál jediný ze čtyř venkovních duelů, když dokázal remizovat v Rennes či Lyonu. Těšit ho navíc mohla i bilance s Métami, které ve vzájemném utkání nedokázaly zvítězit šestkrát v řadě. Po nadějném vstupu do sezony navíc Les Grenats upadli do krize, když čtyřikrát za sebou nebodovali, třikrát přitom dokonce nevstřelili ani gól.

Nepříliš atraktivní úvod utkání postrádal šance i střely na bránu. To mohl změnit Mohammed Bayo, individuální průnik až k prostoru malého vápna ale zakončil pouze ranou do jednoho z bránících hráčů Les Grenats. První příležitost domácích přišla až ve 27. minutě z kopačky Kevina Van Den Kerkhofa. Gólman Desmas ovšem jeho prudký pokus z hranice šestnáctky zlikvidoval. Brankář hostí pak měl velké štěstí, když českým fanouškům dobře známý Tetteh mířil jen pár čísel vedle levé tyče. V samotném závěru prvního poločasu se pak musel vytasit s akrobatickým zákrokem proti střele Lamince Camary z přímého kopu, která by jinak zapadla přesně do pravé šibenice.

Domácí hráči začali druhou půli tam, kde ji skončili, mrzet je opět mohlo neúspěšné zakončení Tetteha, tentokrát v podobě promáchnutí z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu. Le Havre poprvé výrazněji zahrozil až v 51. minutě, z prostoru penalty ale Bayo mířil vedle levé tyče. Fantastický zákrok pak předvedl Alexandre Oukidja, lob Nabila Aliouiho vytáhl na poslední chvíli až na brankové čáře. Poslední půlhodina zápasu postrádala gólový apetit z obou stran, diváci na Stade Saint-Symphorien nakonec na branku v propršeném duelu čekali marně.

Souboj nováčků francouzské nejvyšší soutěže tak skončil dělbou bodů. Méty se v příštím kole 5. listopadu představí v Lyonu, Le Havre bude hrát tentýž den v Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Méty jsou doma, proto tohle derby nováčků vyhrát!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele