9. kolo
20.10.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci RC Lens (© AFP)

V duelu excelujících brankářů si nejlepší zákrok připsal obránce. Le Havre remizovalo s Lens

Fotbalisté Lens hráli v devátém kole Ligue 1 nerozhodně 0:0 v Le Havre. Nejzajímavější moment atraktivní podívané, kterou ozdobila řada výborných brankářských zákroků, přišel v 71. minutě. Do odkryté sítě zakončujícímu Mohamedu Bayovi zamezil ve skórování fantastickým skluzem hostující obránce Massadio Haïdara. Klub z Normandie sice potřetí v řadě nevstřelil gól, tentokrát ovšem dokázal po dvou ztrátách konečně bodovat.

Navzdory očekáváním to byl loňský vítěz druhé nejvyšší soutěže, jenž do tohoto duelu vstupoval z hlediska tabulky v roli lépe postaveného celku. Na hostujícím mužstvu se v úvodu sezony projevoval odchod důležitých opor a malá šířka kádru, který v náročném programu zvládal jen složitě přepínat mezi Ligue 1 a Ligou mistrů. Druhý dech se podařilo Racing Clubu chytit až v nedávné době, když konečně dvakrát v řadě zvítězil a celkem neprohrál pět soutěžních duelů po sobě.

Lens se rozhodlo vzít přístavní město útokem, jeho střelci však v úvodu neměli správně seřízená mířidla. Andy Diouf svůj pokus opřel do bránícího protihráče, od nějž se míč odrazil nad břevno. Przemyslaw Frankowski pro změnu našel z dobré pozice jen náruč gólmana. Polský křídelník se pak ve 32. minutě uchýlil k tomu, co se mu v poslední době dařilo i na mezinárodní úrovni, tedy k vytváření šancí pro spoluhráče. Přízemní centr z levé strany se snažil využít Wesley Saïd, jeho volej k tyči ale zneškodnil Arthur Desmas.

Útočné snažení domácích vedlo takřka výhradně přes Baya. Sám kmenový hráč Lille se dostal do stoprocentní šance v 60. minutě, kdy ho na hranici malého vápna našel centr z pravé strany, jenže jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti udržel v rukavicích Brice Samba. Francouzský gólman o chvíli později zlikvidoval i křižnou střelu Loïca Nega, ještě lepší zákrok si však připsal jeho spoluhráč Haïdara, který fantastickým skluzem zblokoval na brankové čáře dorážku Baya. Zahanbit se nechtěl nechat ani Desmas, jehož reflexivní zásah proti nebezpečné hlavičce Floriana Sotocy rozhodl o konečném bezbrankovém stavu. V závěrečných vteřinách se totiž Sotoca sice prosadil, gól mu ale rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal.

Duel celků, které se dosud pohybovaly v nejnižších patrech tabulky, tak skončil remízou. Dalším soupeřem pro Le Havre budou 29. října Méty. Lens o den dříve přivítá Nantes.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele