18. kolo
14.01.2024 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

David se Zhegrovou si po řádění proti zástupci z Karibiku přenesli pohodu i do ligy

Hráči Lille po více než měsíčním čekání na tříbodový zisk v Ligue 1 porazili v jejím 18. kole Lorient 3:0. Duel, ve kterém byly domácí Dogy střelecky jednoznačně aktivnější, rozhodl krátce před koncem úvodního dějství přesnou hlavičkou Jonathan David. Na samotném konci utkání pak výsledek pečetil Edon Zhegrova. Oba tak ideálním způsobem navázali na pohárové vystoupení proti karibskému celku Golden Lion, v němž dohromady vstřelili šest z 12 branek svého týmu.

Lille se na utkání proti Lorientu naladilo v pohárovém zápase, ve kterém rozstřílelo amatérský klub Golden Lion z Martiniku historickým debaklem 12:0. V lize se sice Dogy stále nacházely na páté příčce, před téměř měsíční pauzou ovšem třikrát v řadě nevyhrály. Na domácí půdě ovšem byly favoritem, jelikož Les Merlus se topili na předposlední příčce s pouhými dvěma výhrami od startu ročníku.

Krátce po úvodním hvizdu vybojoval domácí Angel Gomes standardní situaci. K její exekuci se postavil Yusuf Yazici, ale ranou ze střední vzdálenosti nechal vyniknout Yvona Mvoga. O chvíli později chyboval švýcarský gólman v rozehrávce, tu vystihl aktivní Yazici, přehodil si míč na silnější levačku a vypálil ke vzdálenější tyči. Mvogo však své zaváhání z předešlé situace napravil a fantastickým zákrokem vyrazil povedený obstřel mimo dosah dorážejících hráčů. Ve 37. minutě se Dogy konečně prosadily. Na nadýchaný centr z dílny Gomese si naskočil David a hlavou usměrnil balon mezi tři tyče.

Ani po změně stran nezměnili hosté svůj herní styl a nadále spoléhali na rychlé protiútoky. Po hodině hry mohl přidat pojistku pro favorita Yazici, nicméně jeho pokus skončil jen těsně mimo. Posléze se objevil v nebezpečné pozici Zhegrova, ale do jeho tvrdé rány se vložil stoper Isaak Touré. K oživení hry Lorientu mělo přispět dvojí ofenzivní střídání. Sázka na jednu kartu však ovoce nepřinesla a do otevřené defenzivy hostí udeřil v samotném závěru Rémy Cabella. Konečné skóre utkání stanovil v nastaveném čase Zhegrova, jenž se trefil krásným obstřelem zpoza šestnáctky.

Lille tak potvrdilo roli favorita a získalo tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 28. ledna. Dogy změří síly s Montpellierem, Les Merlus vyzvou Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele