2. kolo
20.08.2023 13:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille se v nové sezoně stále hledá. Výhru nad Kanárky trefil jejich tradiční lovec David

Fotbalisté Lille zvítězili ve druhém kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Nantes 2:0 a poprvé v sezoně se mohli radovat ze zisku tří bodů. Dlouho to ale pro fanoušky pátého týmu uplynulého ročníku francouzské nejvyšší soutěže nebyla příliš radostná podívaná, neboť navzdory vyvíjenému tlaku se na úvodní gól skutečně nadřeli. Vysvobození přišlo až v 66. minutě a postaral se o něj obvyklý střelec Jonathan David, který se proti klubu vyznávajícímu žlutozelené barvy prosadil při sedmém startu již popáté. Radost domácím nezkazil ani Alexsandro, kvůli jehož vyloučení museli dohrávat v oslabení.

Lille vstoupilo do nové sezony remízou na půdě Nice, kterou ovšem zachraňovalo až v úplném závěru, když v 93. minutě srovnal Bafodé Diakité. Horší start mělo hostující Nantes, které padlo na vlastním hřišti s Toulouse 1:2. Střetnutí měli Kanárci velmi dobře rozjeté, když ještě o půli vedli, po změně stran ovšem ubrali na výkonu, což je stálo všechny body. Na hřiště Dog navíc nepřijížděli s dobrými vyhlídkami, jelikož čtyřnásobného francouzského šampiona nedokázali porazit už 16 utkání v řadě.

V tomto duelu ale zahrozili jako první, když ve 13. minutě pálil z hranice vápna Moses Simon. Pokus hostujícího útočníka se však neujal a zamířil vedle tyče. Dogy o sobě daly poprvé výrazněji vědět o pouhou minutu později, kdy po centru od rohového praporku hlavičkoval jen těsně nad branku Alexsandro. V 19. minutě byli Kanárci blízko zužitkování přímého kopu, když projektil Florenta Molleta zlikvidoval až skokem k tyči Lucas Chevalier. Krátce po půlhodině hry zahrozili po standardní situaci také domácí fotbalisté, rána Edona Zhegrovy ale prostor mezi třemi tyčemi nenašla a zamířila těsně vedle. Lille se úvodní trefy nedočkalo ani v závěru úvodního dějství, kdy střelu Zhegrovy zastavil tělem jeden z bránících hráčů. Následná dělovka kanonýra Davida pak orazítkovala pouze břevno.

Krátce před uplynutím hodiny hry vyzkoušel pozornost Chevaliera ranou zevnitř pokutového území Simon, pokus Nigerijce ale gólman Dog bez problémů pokryl. Na úvodní branku se tak čekalo až do 66. minuty, kdy převahu Lille přetavil ve vedoucí trefu David. Kanadský útočník využil správného postavení ve vápně a po zákroku Rémyho Descampse proti hlavičce Rémyho Cabelly doklepl vyražený míč do sítě. V 75. minutě byl blízko vyrovnání Abdoul Kader Bamba, volného prostoru ale nevyužil a po včasném vyběhnutí brankáře ani nezakončil. O chvíli později fauloval unikajícího Bambu v blízkosti vápna Alexsandro, jenž za svůj zákrok uviděl červenou kartu. V 82. minutě se Kanárci prosadili, jejich radost byla ovšem předčasná, neboť vyrovnávací trefě Stredaira Appuaha předcházel ofsajd. V nastavení tak stvrdil výhru Lille Adam Ounas, jenž se prosadil technickou střelou o tyč.

Nantes tak na Lille opět nevyzrálo a odjelo s prázdnou. V následujícím ligovém klání se 25. srpna střetne s Monakem. Dogy zamíří o dva dny později do Lorientu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele