4. kolo
03.09.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Yusuf Yazici (© AFP)

Lille ovládlo souboj týmů se stejnou formou, hubenou výhru trefil Yazici

Montpellier ve čtvrtém kole Ligue 1 nezvládl výjezd na sever Francie, když na půdě Lille prohrál 0:1. Před začátkem kola se oba celky nacházely v naprosto stejné situaci, jelikož jim u počtu výher, remíz a proher svítila v tabulce u každé z položek jednička. Bleskurychlá trefa Yusufa Yaziciho zaručila Les Dogues plný bodový zisk a prodloužila šňůru neporazitelnosti na domácí půdě proti francouzskému mistrovi z ročníku 2011/2012 již na úctyhodných 12 utkání.

Lille s odřenýma ušima proplouvalo novou sezonou, dokud v minulém kole tvrdě nenarazilo na hřišti Lorientu. Den otevřených dveří v obraně Les Dogues by si znovu přál Montpellier, který v předešlém zápase taktéž padl, o kolo dřív ale předvedl nečekaný gólový orchestr fanouškům Lyonu. Duel tabulkových sousedů sice hrál více do karet domácím, v letošním ročníku Ligue 1 na to ale nemohl spoléhat žádný tým.

Začátek snů pro Lille zařídil skvělou standardní situací ve druhé minutě Yazici. Zakončení z hranice pokutového území se pokusil jeden z obránců týmu z jihu Francie odvrátit, míč však správně neudeřil a ten zasvištěl přímo do sítě. O chvíli později se snažil navýšit náskok Jonathan David, jeho pokus ale nezpůsobil žádné problémy. Po klidnější pasáži hry se Dogám naskytla standardní situace z obdobné pozice, ze které vzešlo prolomení bezbrankového stavu. Tentokrát však Yazici nezakončoval. Jeho spoluhráč zvolil centrovaný míč, a Lille tedy odešlo do poločasové přestávky s nejtěsnějším možným náskokem.

Po návratu na hrací plochu pokračovali domácí ve stejné intenzitě a v 55. minutě se opět téměř prosadili. Rychlého protiútoku se ujal Angel Gomes, vyhnul se několika obráncům a kvalitně zamířil, jeho pokusu ale scházela dostatečná razance. Ani hodina hry nestačila hostům k vytvoření vyložené příležitosti. Změna přišla až v 72. minutě, kdy se k zakončení po kličce dostal Mousa Al-Tamari a Lucas Chevalier mu odpověděl neskutečným zákrokem. Nakonec se přece jen La Paillade prosadil, bohužel pro hosty se však jednalo o postavení mimo hru a až do trojitého hvizdu hlavního arbitra byli horším týmem. Neuznaná trefa přišla dokonce z kopačky obránce týmu ze severu Francie, ale vůle útočníka hrát míč byla při konzultaci s videorozhodčím rozhodující.

Lille tak tentokrát zvládlo roli favorita o poznání lépe. V další ligovou výhru bude doufat 17. září na hřišti Rennes, Montpellier se téhož dne vydá do Štrasburku.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele