28. kolo
05.04.2024 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Marseille si za dohledu letitého držitele zeleného trikotu nechala uniknout rozjeté Lille

Fotbalisté Marseille prodloužili sérii soutěžních proher už na čtyři duely, když padli v předehrávce 28. kola Ligue 1 na hřišti Lille 1:3. Slavnostní výkop obstaral do domácího dresu a šály oblečený Peter Sagan, který je znám jako sedminásobný vítěz zeleného trikotu na Tour de France. Slovenský cyklista ve druhém dějství sledoval, jak se hostům vzdálil peloton bojující o Ligu mistrů, když proměnil pokutový kop kanonýr Jonathan David, na něhož mimo jiné navázal precizní trefou Rémy Cabella.

Celek z jihu Francie se před reprezentační přestávkou zdánlivě na poslední chvíli přihlásil do boje o Ligu mistrů, porážky s Rennes a PSG ale plánu Les Olympiens příliš nepomohly. Poslední příčku zaručující účast v milionářské soutěži tak stále držely Dogy, které mohly svého soka odskočením na rozdíl 10 bodů z tohoto boje takřka definitivně vyřadit.

Po slavnostním výkopu slovenského cyklisty Sagana předvedli rychlý start domácí. Už v 11. minutě se ocitl ve velké šanci Edon Zhegrova, jehož ránu směřující na zadní tyč vytěsnil Pau López. Španělský gólman se předvedl v pozitivním světle i o necelou čtvrthodinu později, kdy vyrazil zpod břevna hlavičku Alexsandra. Tým ze Stade Vélodrome si s sebou nesl tíhu předchozích porážek a v první půli toho směrem dopředu moc nepředvedl.

Krátce po změně stran na sebe navíc negativně upozornil do základní sestavy navrátivší se stoper Samuel Gigot, jenž ve vápně podkopl Davida a sám Kanaďan se z bílého bodu nemýlil. Bídný výkon Les Olympiens mohl zpečetit Zhegrova, krásnou ranou zpoza vápna ovšem orazítkoval jen břevno. O zajištění dvoubrankového náskoku se tak postaral až Cabella, jenž se trefil krásným obstřelem po vzoru Kyliana Mbappého, a dodatečně tak oslavil svůj nedávný 300. start v Ligue 1.

Náladu poté hostům nevylepšil ani unikající Pierre-Emerick Aubameyang, proti němuž skvěle vyběhl Lucas Chevalier. Fotbalistům v bílých dresech pomohli až sami domácí, jelikož Ismaily odkopl balon tak nešťastně, že se míč možná i s přispěním Gabonce dokutálel do sítě. Naděje na vyrovnání nicméně Marseille vydržela sotva tři minuty, protože se v opačném vápně ocitl zcela volný Gabriel Gudmundsson a po zemi skóroval.

Lille tedy doma nad Olympiquem zvítězilo i počtvrté v řadě. Po evropském dvojboji se v lize představí až 21. dubna proti Štrasburku. Marseille rovněž čeká pauza, po které ve stejný den jako soupeř narazí na Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele